Klippen Lyd: En gave fra himmelen!

Det er avgjørende for enhver forkynner eller musiker å ha dyktige lydteknikere i ryggen. Klippen Lydsystemer med Øyvind Aasen i bresjen har hatt ansvaret for lyden på Sommerstevnet siden 2010. I tillegg har de vært med Rune Edvardsen på rundt 25 misjonskampanjer.

Klippen Lydsystemer er kjent for sin profesjonalitet og den høye kvaliteten på lyd og lys som de leverer. De har bidratt under konserter til flere kjente artister som Justin Bieber, Sting, Elton John, Mark Knopfler og A-ha. Men aller best liker de å være med på arrangement der de er en aktiv del av å forkynne evangeliet og muliggjøre misjon.

De har stått for lyd og lys til en rekke sommerstevner i Norge, blant annet Hedmarktoppen, Evangeliesenteret Østerbo, og Sommerstevnet i Sarons Dal.

-Det hele begynte i 1995 da ungdomskoret i menigheten min, Klippen Sandnes, kjøpte et nytt lydanlegg. Etter hvert begynte vi å leie det ut på dugnad for å nedbetale det. Vi fikk flere oppdrag fra kommunen, og begynte etterhvert å se et stort potensiale, sier Øyvind Aasen, daglig leder i Klippen Lydsystemer.

-Vi har fem ansatte, men over hundre på lønningslisten. Ofte leier vi inn folk som har god kompetanse for både lyd og lys, forklarer han.

Øystein og hans sønn Benjamin kjører lyd under Stevnet i 2020.

 

Bedriften er med på de fleste store konsertene i Stavanger-distriktet, blant annet på Viking stadion (SR-Bank Arena), DNB Arena og Forus Travbanen. Men det de brenner mest for, kristne stevner og festivaler og misjon, er også det som bringer inn minst. Men de bidrar raust.

-Noen prosjekter sponser vi. Andre ganger leverer vi rimelige tjenester, men med god kvalitet. Mange oppdrag ute i misjonsfeltene har ofte stramme budsjetter.

Hva er det som driver ditt personlige misjonsengasjement?
-Det er jo det å kunne se at mennesker tar imot Jesus og blir forandret. For meg startet det som liten gutt da jeg gikk i menigheten Klippen på Jørpeland. Jeg fikk en oppriktig tro allerede som ganske liten gutt. Jeg gikk på Hedmarktoppen i 85/86, og en plass der bestemte jeg meg for at jeg ville jobbe med teknikk, det var målet mitt i livet. Da jeg begynte i Klippen Sandnes hadde jeg allerede vært i lokal radio på Hedmarktoppen og i Norges første lokale TV- kanal i Ski. Jeg kom til Klippen Sandnes for å selge et anlegg til dem, men da fant jeg ut at det var kulere å kjøpe et bra anlegg enn å selge det. Så jeg hoppet over, ler Øyvind.

– Vi var tre som bygde opp Klippen Lydsystemer, som da var delvis finansiert med dugnadspenger. Alt dette startet i 91, og i 95 var vi blitt så store at vi startet et AS, som er eid av menigheten.

I menighetene er det ofte fokus på plattformtjenestene. Hva tenker du om det?
– Vi tjener jo all innfor Gud, innfor Mesteren selv. Vi bruker det talentet vi har fått også jobber vi for å gjøre Jesus kjent ut ifra de gaver og talenter en har, også tjener vi ut i fra hjertet.

Hva vil du si er noe av det mest spennende du har vært med på?
-Å stå langt oppe nord i Burundi med 30 000 mennesker og se hvordan de responderer på evangeliet, og hvordan enkeltmennesker kommer noen dager senere og forteller at de nå har et liv med Jesus og at han har forandret livet deres. Og når jeg står på en kampanje i India med 30 000 andre mennesker og tenker på misjonsbefalingen om å gå til verdens ende, da tenker jeg at det er Sandnes som er verdens ende, blunker han.

-Men fakta er jo at eventyret er første og andre turen ut. Deretter er det hard jobbing. Og det er der kallet fra barndommen drar i meg, når jeg svetter og er trøtt på grunn av jetlag og har flere timer med jobb foran meg.

 «Et unikt samarbeide som har gjort det mulig å gjennomføre kampanjer både i jungel og byer. Samarbeidet har vært helt avgjørende for resultatene vi har oppnådd.                                                                                     KLS er vår partner på alt teknisk, men også partnere av hjertet. Øyvind Aasen er for oss en gave fra himmelen med hans team og familie.»                                                                                                                                                                                                                                                                                                     -Rune Edvardsen, daglig leder for Troens Bevis, om Klippen Lydsystemer:

Er det en tur som har gjort spesielt sterkt inntrykk på deg?
-Nepal gjorde veldig sterkt inntrykk. Vi hadde 500 politifolk som var inne og passet på fordi det var store trusler mot arrangementet fra radikale buddhister. Jeg hadde politifolk med skjold og gevær som fulgte meg, bare jeg gikk fra lyddesken til plattformen. Det var i 2016, etter det store jordskjelvet. Vi dro på besøk til en flyktningeleir der vi traff mennesker som hadde mistet alt. I tillegg hadde de ikke noe å spise, for den lokale tanken med kastesystem og karma gjør at mange tenker at det var deres lodd i livet å miste alt.

Øyvind Aasen (fjerde f.v.) har hatt lyden på ca. 25 misjonskampanjer med Rune Edvardsen (t.h.) og hans band. Her i Nepal i 2016.

 

Vi som var med på kampanjen samlet inn litt penger oss imellom og kjørte opp med ris til dem. Så fortalte Rune hva vi hadde gjort under kampanjen den kvelden. Jeg glemmer aldri den applausen vi fikk. Folkemengden fikk se og høre at Jesus setter oss fri til å hjelpe andre. Det gir oss noe større å leve for enn bare seg selv og sin egen lykke. Mange ble dypt rørt og tok imot evangeliet. Det er ganske stort. Det endrer hjertet og det endrer samfunn.

Men Øyvind legger ikke skjul på at de fleste oppdragene de har er ikke primært kristne arrangement. Visjonen deres er å være kristne teknikere i misjon og det å også være kristne i ikke kristne miljøer, samt å utdanne kristne teknikere til tjeneste for Herren.

-Vi har jobbet i alle typer menighetsmiljøer i landet og blitt kjent med enormt mange fine mennesker, inkludert mennesker i sekulære miljøer. Vi får alltid anledning til å prate med folk. Mange folk kjenner Gud mye bedre enn mange aner. Du vet, Gud kjenner alle, og veldig mange kjenner Han, selv om de ikke går i en menighet.

-Menigheter er ofte smale når det kommer til musikkstil, så mye av det profesjonelle miljøet i verden kommer opprinnelig ifra menighetene. Og selv om de har forlatt menigheten og det som skjer der, er det mange av dem som ikke har forlatt Jesus. De opplever det som positivt når de får prate om sin tro med oss.

-Det var ei dame som utrykte det så klart. Hun sa at hun var vokst opp i en menighet og hadde gått ut av menigheten og anså ikke seg selv som kristen lengre, men hun hadde ingenting imot Gud eller Jesus, det var bakkemannskapet hun hadde litt trøbbel med. Vi er kristne og det ønsker vi å være i alle miljøer. Og vi har hatt tusenvis av konserter på puber.

Hva tenker du at samarbeidet med Troens Bevis har betydd for dere?
-Vi setter jo veldig pris på samarbeidet og vennskapet, og spesielt med Rune Edvardsen. Han er en veldig stor mann med et stort hjerte, og er veldig dedikert til tjenesten sin og til mennesker rundt om i verden. For oss setter det agendaen i eget liv, og derfor betyr det mye for oss å være med og bidra med det vi kan inn i denne store, imponerende misjonsorganisasjonen Troens Bevis.

Under musikkfestivalen i Goa i 2019 hadde Øystein sin sønn Benjamin med. Han er også en dyktig lydtekniker.

 

Kilde:  Troens Bevis bladet for juli 2021.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter