Hotell-karantene

Hvordan hotell-karantene ble en tid for rekfleksjon.

Etter hjemturen fra Afrika havnet jeg i hotell-karantene midt i Oslo sentrum. Først kjente jeg litt på sinne og frustrasjoner av en slik behandling siden jeg har hatt Covid og tatt over 40 negative tester.

Men nå sitter jeg her med TV på rommet og med en varm seng og flott toalett. Jeg har til og med en liten veranda på Scandic Solli Hotell.

Foodora leverer mat til meg fra diverse restauranter hver dag gjennom deres app. Kan det egentlig bli bedre?

Plutselig skjønner jeg at jeg burde skamme meg over irritasjonen jeg kjenner. Det er egentlig underlig hvor mye av nyhetsbildet denne pandemien får her til lands, og hvor sinnet mitt mot myndighetene økte på grunn av disse 10 dager i karantene.

Men jeg ble hurtig realitetsorientert: Hva med hverdagen for 65 millioner flyktninger som sitter i piggtråd-karantene? De blir bare sittende og kan ikke teste seg ut. Den pandemien de har blir værende i flere generasjoner.

Hvorfor bruker jeg denne siden i Troens Bevis til ofte å minne om humanitære behov? Jo, fordi det vi gjør eller ikke gjør mot vår neste er synlig. Det kan måles, men forsøkes gjemmes bort. Men Gud ser oss. En dag skal sauene skilles fra geitene, og den dagen vil jeg være en av dem som har kjempet for likhet og de fattige.

Ord er ikke nok om de ikke viser til noe etter at de ble sagt. Ord med handling skaper tro og resultater!

EN DAG TROR JEG VI BLIR SPURT OM HVA VI GJORDE FOR DE MINSTE – de fattige, de på flukt. Det står i Bibelen; «skikk dere ikke lik denne verden». Verden bryr seg ikke. La oss troende være annerledes. Vi er mange troende på denne jord.

 

Kilde:  Troens Bevis bladet for juli 2021.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter