GoPack: Evangelisering med film gir store resultater

Troen Bevis Verdens Evangelisering og IBRA Media Norge har de siste fire årene samarbeidet om å sende ut om lag tretti komplette filmfremvisnings pakker til nasjonale evangelister i flere nasjoner. Resultatene har overgått all forventning, spesielt i områder med få eller ingen kristne menigheter.

Det er nærmest umulig å ikke legge merke til GoPack-teamene. Musikken fra de kraftige høyttalerne kan høres flere kilometer unna og fungerer som en magnet på nysgjerrige mennesker på vei hjem fra skole og jobb. Tidlig på ettermiddagen, flere timer før det blir mørkt, er flere av GoPack-teamet allerede i gang med oppvarmingen. Sangere, evangelister og pastorer gjør alt de kan for alle skal vite om kveldens store happening; en gratis utendørs konsert med filmfremvisning.

– Å sende ut GoPacks, eller filmfremvisningspakkene, har vist seg å være svært effektivt i arbeidet med å forkynne evangeliet blant unådde folkeslag. GoPack teams forteller om god respons når de er ute og viser evangeliske filmer, ber for syke eller underviser fra Guds Ord. Enkelte team forteller at de får be frelsesbønnen med hver femte person de er i kontakt med. Av disse er omtrent halvparten aktivt med i en lokal menighet etter et år, sier daglig leder i IBRA Media Norge, Jan Nestvold.

Troen Bevis Verdens Evangelisering og IBRA Media Norge har i løpet av de siste fire årene samarbeidet om å sende ut om lag tretti GoPacks til flere nasjoner, deriblant Filipinene, Uganda, India, Pakistan, Niger, Tsjad, Elfenbenskysten, Guinea, Mali, Burkina Faso, Zanzibar, Nepal og Myanmar. Gjennom samarbeidet får langt flere land dekning.

Resultatene har så langt overgått alle tidligere forventninger, særlig i områder der det finnes få eller ingen kristne menigheter fra tidligere. Hvert år får flere titalls tusen mennesker høre evangeliet, tusener blir frelst og mange titalls menigheter plantes.

– En komplett GoPack består av prosjektor, lerret, høyttaler m/mikrofon, strømgenerator, pc og kabling. Alt passer inn i kompakte kofferter og gjør det mulig for teamene å frakte utstyret milevis inn til unådde og avsidesliggende landsbyer, uten å være avhengig av strøm og andre fasiliteter. Noe av det første Jan og jeg gjorde sammen, var å reise til Himalaya for å levere ut tre GoPacks til våre feltledere og innfødte evangelister. Folk stimlet sammen i landsbyen da evangelistene begynte å spenne opp et filmlerret midt i landsbygata. Mange ufrelste kom for å se på. De har nok aldri sett levende film på stort lerret før, sier Glenn Tønnessen, adm.leder for Troens Bevis Verdens Evangelisering.

FREMVISNING: Folket i Himalaya strømmet til for å se GoPack-teamet vise film. Flere tok imot Jesus og ble frelst.

 

Ved siden av «Jesusfilmen» er en av filmene som vises «Fathers Love letter» (På norsk: Guds kjærlighetsbrev). Dette er en kortfilm som er bygget opp rundt bibelvers som uttrykker Guds kjærlighet og gode tanker for alle mennesker. En stor andel av de som tar imot Jesus sier at filmen Fathers Love Letter berørte dem spesielt mye. Mange har aldri hørt om Gud som betingelsesløst elsker alle mennesker. At Gud selv kaller seg for vår Far.

– Vi ser store resultater uten å kjenne antallet som har blitt frelst etter utallige GoPack-samlinger. Bare himmelen vet, men det må dreide seg om flere tusen mennesker. Det har vært fantastisk å få muligheten til å være med å utvikle GoPack-konseptet sammen med IBRA Media Norge og Jan Nestvold. Vi ser med egne øyne hvor utrolig effektivt dette er, siden GoPack samler folk på en helt annen måte enn noe annet, sier Glenn Tønnessen.

Kilde: Troens Bevis bladet for juni 2021.

Du kan være med og støtte misjon med en gave i dag. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter