Hannas Sang blir sunget igjen

-Mitt håp og min bønn var bare å plante ett frø i ett liv, og så stole på Gud at det vil vokse før eller senere, forteller en av Troens Bevis sine evangelister i Sørøst-Asia. Det ene frøet i denne historien  førte til over 1500 nye troende. Les den fantastiske historien som fortalt av evangelisten.

Ved Guds nåde har jeg vært i stand til å nå ut til noen landsbyer de siste seks månedene med evangeliet om Herren Jesus Kristus. For å nå disse landsbyene, måtte jeg gå i flere timer, da det ikke er noen skikkelige veier å kjøre med bil eller motorsykkel. Områdene er fjellrike med åser og daler. Tusenvis av mennesker bor i disse områdene uten å kjenne Jesus.

Det var fysisk slitsomt å gå så langt, men jeg var full av glede over å få muligheten til å dele de gode nyhetene med ufrelste mennesker.
Jeg nådde endelig landsbyen som var målet mitt, der det bor over 2000 mennesker. 99 % av folket her er animister, og de andre 1 % tror ikke på noe. Planen min var ikke å forkynne for folkemengder, da det er umulig å gjøre det på grunn av det lokale miljøet og forfølgelse. Mitt håp og min bønn var bare å plante ett frø i ett liv, og så stole på Gud at det vil vokse før eller senere.

Jeg kom til denne landsbyen fordi jeg kjente noen og ble invitert av denne mannen til å bo hjemme hos ham. Vennen min så meg lese Bibelen min daglig og at jeg ba bordbønn når vi spiste. Han observerte meg i noen dager også begynte han å stille spørsmål knyttet til hva jeg gjorde og hvorfor.

Spørsmålene hans åpnet døren for meg til å fortelle om livet mitt og om Jesus som miraklenes Gud og Frelseren. Da vi ble bedre kjent, begynte min venn å stole mer på meg. Han begynte å fortelle om livet til han og hans kone. De hadde vært sammen som mann og kone i 10 år, men hadde ikke barn. Både han og kona hadde et desperat ønske om å få barn. De hadde ofret dyreblod til mange forskjellige typer guder – men det gav ingen forandringer. De ga tilslutt opp, og de følte sterkt på både sorg og savn.

Hele landsbyen visste at dette paret hadde slitt. Dette er kulturelt veldig vanskelig for et par. Forholdet deres ville snart bli avsluttet hvis kona ikke ble gravid. Etter å ha hørt dette parets historie ble jeg minnet på historien om Hanna, som ba for et barn, ble gravid og fødte en sønn.

Jeg åpnet Bibelen min og delte 1. Samuelsbok 1:20 med dem. Så snart kona hørte dette, ble hun veldig spent. Jeg fortalte Hannas historie til dette paret. De ble begge veldig glade og de spurte meg hva de skulle gjøre for å få den samme opplevelsen som Hanna.

Jeg begynte å fortelle om Jesus som kom til verden for å gi frelse og evig liv, og helbredelse for de som tror på han. De tok begge imot Herren Jesus Kristus med en gang, og jeg ba for dem begge. Dette var den første frukten av Guds arbeid i denne landsbyen.

En uke senere forlot jeg denne landsbyen for å reise til en annen landsby for å dele evangeliet og plante ett nytt frø i noens liv. Vel, etter en måned hørte jeg veldig gode nyheter fra det barnløse paret i den første landsbyen: kona var gravid! Jeg ble overrasket over dette miraklet og sa WOW !! Selv min egen tro steg opp noen hakk da jeg hørte denne nyheten fra dem.

Paret inviterte meg til å komme tilbake og fortelle resten av landsbyen om Jesus. Jeg ble så glad for anledningen til å dra tilbake til dem igjen. Da jeg kom til landsbyen, var det 5 veldig syke mennesker som ventet på at jeg skulle be for dem. Jeg la hendene på dem og ba, og de ble alle fullstendig helbredet. Ekteparet delte også mirakelet som hadde skjedd i deres liv.

I løpet av en dag tok 489 mennesker imot Jesus som deres Herre og Frelser, og dagen etterpå var det 649 mennesker som tok imot troen! Det var også flere familier som kom til tro. Slik gjorde Gud det. Vi har nå en stor menighet i Wa Ba. Vi har sendt ett av våre innfødte evangelist team til denne landsbyen for å følge opp alle de nye troende.

Folk i landsbyen deler det som har skjedd med andre, og nå har evangeliet begynt å spre seg rundt i distriktet! Min venn og hans kone dro også til en unådd landsby i området og delte det som hadde skjedd med dem, og der kom 370 mennesker til tro! Gud er miraklenes Gud!

Fortsett å be for oss og teamet vårt og de nye troende i landsbyene. Bakgrunnen deres er som sagt animisme og tilbedelse av ånder. Så vi må lære dem hvem Gud er og at Bibelens Gud ikke trenger offer, men at Han ønsker at vi skal elske hverandre. Takk for bønnene for oss. Takk for din økonomiske støtte som er en stor hjelp og som gjør det mulig for oss å gå ut til de unådde i disse områdene av dette transformerende arbeidet i livet til unådde mennesker i dette landet.

«Mitt hjerte fryder seg i Herren….for jeg gleder meg over din frelse.
Ingen er hellig som Herren, for ingen er til uten du; det er ingen klippe som vår Gud.» Fra Hannas sang i 1.Samuelsbok 2: 1-2 “

 

Kilde: Troens Bevis bladet for juni 2021.

Du kan være med og støtte misjon med en gave i dag. Da får enda flere, som  ungdommene du har lest om her, anledning til å høre evangeliet og få oppfølging fra Troens Bevis sine innfødte evangelister. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter