La oss tenke nytt om fulltidstjenester!

Du kan velge å gjøre hele livet ditt til en tjeneste for Gud, uavhengig av om du er lærer, jobber i bank, er fotballtrener eller pastor, skriver  Zoe Kristiansen i månedens Slik jeg ser det.

Da Gud spurte meg om jeg ville tjene Han og delta på Hans oppdrag med hele livet mitt, visste jeg ikke helt hvordan dette kom til å se ut.

Men jeg er så glad for at jeg sa ja! Min bønn er at flere kristne sier ja til å bruke hele livet sitt til tjeneste for Gud, men betyr full tjeneste for Gud at du må begynne å jobbe i kirke eller en kristen organisasjon?

Ordet «fulltidstjeneste» er noe jeg har hørt i flere settinger, og blir ofte brukt om mennesker som velger å vie hele livet, inkludert arbeidslivet sitt, til kristent arbeid.

Dette kan for eksempel være misjonærer, evangelister, pastorer o.l. Jeg som både studerer teologi og ledelse, og er ansatt i Troens Bevis som evangelist blir sett på som en i fulltidstjeneste.

Jeg tenkte ikke særlig over dette før jeg plutselig innså at min mann, Simon, som studerer business, ikke er – etter «boka» – i fulltidstjeneste.

Simon har tatt et aktivt valg om å la livet sitt være en tjeneste for Gud, og tar Han med ut på universitet og på jobben. Jeg opplever at det er hans bevisste valg om å velge å tjene Gud med livet sitt, som utgjør «fulltidstjenesten».

Jeg tror ikke at man automatisk er i fulltidstjeneste kun fordi man jobber i en kristen sektor, men fordi man velger å legge ned livet sitt for å tjene Gud. Min tjeneste for Gud legges ikke bort når jeg går ned fra scenen, eller når jeg er på vei hjem fra gudstjeneste, nei, min tjeneste for Gud er på fulltid – uansett hva Gud kaller meg til å gjøre og leve av!

Ofte tror jeg vi ubevisst skiller på det «kristne» vi gjør og på det «menneskelige» vi gjør i livet vårt. Men det frarøver Gud muligheten til å virke i alle deler av livet vårt, fordi vi velger hvilke kategorier som er en tjeneste for Han og ikke.

Du kan velge å gjøre hele livet ditt til en tjeneste for Gud, uavhengig av om du er lærer, jobber i bank, er fotballtrener eller pastor. Gud er interessert i å være involvert i livene våre. Og Han ønsker å involvere våre liv i det oppdraget som Han utfører i verden akkurat nå!

Hvis du vil tjene Jesus, kaster du ikke bort gitartalentet ditt ved å bygge lovsangsarbeid i kirka, på samme måte kaster du ikke bort forkynnergaven din ved å være foredragsholder i næringslivet.

La oss alle være i fulltidstjeneste for Jesus hvor enn vi er!

 

Kilde:  Troens Bevis bladet for juni 2021.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter