Tanker fra Afrika: Først seg selv – og kanskje litt til de andre?

Han som døde for alle, har vist oss vei. Han satte oss først. Det ble vår redning! Skal ikke dette få konsekvenser, skriver Rune Edvardsen under ett opphold i Afrika.

Det er trist å se hva som skjer på flere steder i verden akkurat nå. Det er krig, opptøyer, sult og uendelig mange flyktninger.

Vi ser Myanmar bli plyndret av eget militære, og det er stort sett lite engasjement i sosiale medier hos kristenfolket. Sett i forhold til den oppmerksomhet valget i USA fikk, så blir det rett og slett vondt å tenke på hvor liten respons som er på de sosiale medier om tragedien i Myanmar.

I dag dør 22000 barn hver dag av sult, men stillheten er iøynefallende. Isteden er det en heftig diskusjon her på berget om det skal være vaksinepass eller ikke. Tenk om det ikke var noen som laget vaksinen for å redde liv? Da hadde vi alle blitt rammet. Nå lager vi problemer ut av noe som redder menneskeliv.

Så smeller det i Israel og Palestina og da kommer mange på banen. Denne pågående fiendskapen har pågått lenge og mange ganger, og jeg synes det er forferdelig at Israel ikke har trygghet for sine innbyggere. At det sendes bomber fra Gaza er helt feil, og det kan ikke sees på noen annen måte enn konfrontasjon. De som må betale prisen for dette er uskyldige mennesker på begge sider. Krig er bare destruktivt.

Samtidig så sitter millioner i leirer under kår vi aldri ville akseptert. Disse glemmes. Det er forferdelig at barn sulter og glemmes så fort av oss.

Flytter vi blikket til misjon kan vi se konturene av samme tankegang. Vi er oss selv nok. En person skrev på sosiale medier at jeg burde slutte å reise i denne tiden.

JEG MENER DET ALDRI HAR VÆRT MERE RIKTIG Å REISE ENN NÅ. Skal en bare hjelpe eller forkynne ute i den store verden når det er mest bekvemmelig for en selv og glemme våre søsken når de virkelig lider? Jeg fikk covid på min første reise til Afrika sist høst og sliter med ettervirkninger, men kan det stoppe oss?

MISJON ER ALLTID VIKTIG OG MISJON ER VÅR FREMSTE OPPGAVE.
LA OSS IKKE GLEMME AT EN IKKE HAR LOV TIL Å TENKE FØRST PÅ SEG SELV – ELLER FOKUSERE BARE PÅ SIN EGEN TRO.

Han som døde for alle, har vist oss vei. Han satte oss først. Det ble vår redning! Skal ikke dette få konsekvenser?

Tanker fra Afrika.

Kilde: Troens Bevis bladet for juni, 2021.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter