Kambodsja: Barn og unge kommer til tro

-Julen er den beste tid for å nå mennesker. Da rigger vi opp høyttalere for at alle skal få høre budskapet om Jesus, forteller Tim Poleak ivrig.

av Glenn Tønnessen, Kambodsja

Livet begynte vanskelig for Tim. Allerede som fireåring forlot hans far familien og sammen med sin mor og søskenflokk vokste han opp i trange og fattige kår i en liten trehytte.

-Hytta står her enda, forteller Tim mens han viser meg ut i bakgården for å se på den gamle falleferdige bygningen. Jeg arvet eiendommen etter min mor som nå har gått bort, og jeg bygget familiebolig og kirkelokale foran hytten hvor jeg vokste opp.

Det er viktig for Tim å understreke at hans mor ble en kristen før hun døde.
På eiendommen er der nok plass til at Tim på ettermiddager og kvelder kan samle 50 barn og unge til skole under tak, da hovedsakelig engelskundervisning.

-Det er et stort behov for å lære engelsk, og etter hvert som jeg og familien blir kjent med barna får vi dele evangeliet og mange blir en naturlig del av kirka. Det er med denne hensikt jeg gjør dette, forteller trebarnsfaren Tim lidenskapelig.

EVANGELISTFAMILIEN SAMLET: Alle landsbyer i Takeo-provinsen er deres visjon.

 

Jeg får møte vår innfødte evangelist og feltleder Tim Poleak her i det tropiske og varme sør-Kambodsja like etter årets høydepunkt, som er julen. Da rigger pastor Tim opp høyttalere, arrangerer julemøter, inviterer til julefest på kvelden og mennesker kommer til tro.

-Denne julen sa 30 mennesker ja til Jesus. Vi får også kontakt med flere barn som i etterkant blir med på ettermiddagsskolen. Det siste året har vi sett 45 mennesker komme til tro. Noen blir frelst i kirka og andre ved evangelisering. Men julen er den beste tid for å gi mennesker evangeliet, fortsetter pastoren som tidligere gikk under navnet froskepastoren, siden han avlet og solgte frosker for å supplere inntekten.

Froskene i bakgården og hytta som Tim vokste opp i er nå byttet ut med høns og kyllinger. Dette for å ha nok til livets opphold sammen med evangeliststøtten fra Troens Bevis. Men Tim har en enda større lidenskap enn frosker, høns og kyllinger.

I HØNSEGÅRDEN: Barna til Tim samlet i bakgården. Her vokste Tim opp.

 

-Min visjon er at hver landsby i min provins skal ha en kirke. Denne provinsen har om lag 1 million mennesker, 1117 landsbyer og om lag 80 % buddhister. Jeg har en stor jobb foran meg, smiler eks-buddhisten Tim som i likhet med undertegnede kom til tro på begynnelsen av 90-tallet.

Men Tim trenger ikke å gjøre jobben alene. Han har ansvaret for 8 evangelister som deler visjonen og mange av landsbyene har allerede en kirke. Hvor mange kan ikke Kim si, men han anslår at Kambodsja nå har minst 5 % evangeliske kristne. Kanskje flere, fordi antall kristne vokser.

-Jeg lærer og bevisstgjør evangelistene til å plante og bygge menigheter i landsbyer som ikke har en kirke fra før, fortsetter Tim.

EN JUBLENDE UNG KIRKE: Glenn trives i den unge forsamlingen og kan bekrefte at evangeliststøtten kommer frem.

 

Tims menighet har nå vokst til 70-80 medlemmer, der halvparten er barn og unge.

-25 av de 250 familiene i landsbyen vår er nå kristne. I tillegg har jeg startet to menigheter i andre landsbyer, avslutter den 44-årige innfødte evangelisten, pastoren og menighetsplanteren Tim Poleak, som har alle landsbyer i sin provins som mål for sin tjeneste.

Tim og jeg kjører snart videre på mopeden som bringer oss enda lengre ut på landsbygda for å treffe enda flere evangelister. Evangelistene gjør en fantastisk innsats og jeg blir inspirert.

Du kan vinne mennesker og plante menigheter ved å underholde innfødte evangelister: fast.tbve.no eller ring 38357500.

Kilde: Troens Bevis bladet for mai, 2021

Vær med og støtt misjonsarbeidet til Troens Bevis

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter