Vaksinen er her

-Min leder heter: Vaksinen er her! Jeg må få lov til å bruke bildet med vaksinen i overført betydning, skriver Sten Sørensen.

I våre dager venter vi spent på at vaksineringen skal nå ut til hele befolkningen. Til nå har de mest utsatte grupper blitt vaksinert, og vi andre venter i spenning og forventning til vår tur kommer. Hvem hadde trodd for 16 måneder siden at verden skulle oppleve dette? Det er helt ufattelig. Men det er lys i tunnelen, heldigvis.

For en tid siden feiret vi påske. Påsken er den ultimate seier som livet fikk over døden ved Jesu oppstandelse. Dette er en god tid til å reflektere over menighetens betydning for oss og vår nasjon.

Kirken er ikke bare en samling av vakre bygninger. Det er en levende og aktiv kraft som gjør et stort arbeid over hele vårt land og i hele verden.

Når mennesker er hjemløse, er menigheten der med hjelp og tilfluktsted. Når mennesker er rusavhengige eller på dødens terskel, når mennesker er i vanskeligheter eller sorg, er kirken der.

Jeg har opplevd i mitt eget liv at kirkens omsorg kan være en stor trøst.

Menigheten er opptatt av å elske sin neste, uavhengig av nasjonalitet, religion eller sosial rang. Vi viser nestekjærlighet og solidaritet og vi har med oss gode røtter fra vår historie som et kristent land.

Nå i disse vaksineringstider ønsker vi også å dele vaksiner med andre land. Statsrådene Dag Inge Ulstein og Bent Høie sier tydelig at ingen er trygge før alle er trygge. Som et symbol på det har Norge gitt bort 700 000 vaksinedoser til den tredje verden.

Min leder heter: Vaksinen er her! Jeg må få lov til å bruke bildet med vaksinen i overført betydning.

Før Jesus kom til vår jord var hele kloden gjennomsyret av en verdensvid pandemi. Bibelen sier: «For det er ingen forskjell, for alle har syndet og mangler Guds herlighet.» Rom 3, 23.

Ingen av oss klarte å komme ut av denne situasjonen uansett hva vi gjorde. Synden var en makt som gjennomtrengte hele menneskeheten. Vi var fortapte alle sammen.

Men så kom vaksinen til oss; Jesus Kristus: Ef 2, 4-5: «Men Gud er rik på miskunn. Og på grunn av sin store kjærlighet som Han elsket oss med, gjorde Han oss levende sammen med Kristus, da vi var døde i overtredelsene. Av nåde er dere frelst.»

Vaksinen virket! Og den trenger ingen påfyll om ett år for å virke videre. Den er fullkommen! Gud gjorde oss levende med Jesus Kristus!
Men det er ikke nok å vite at vaksinen finnes. Den må tas!

Tar du imot Jesus som din personlige frelser, er du berget for tid og evighet. Han blir din trygghet i alle forhold.

«På sin egen kropp bar han våre synder opp på treet, så vi skulle dø bort fra syndene og leve for rettferdigheten», skriver Peter. «Ved hans sår ble dere helbredet». 1 Pet 2, 24.

Denne vaksinen trenger hele verden å få høre om. Vaksinen er her og den virker!

Kilde: Troens Bevis bladet for mai 2021

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter