Verden stopper ikke opp fordi vi gjør det

«Det finnes heldigvis ikke vaksinasjon for misjonsvirus», skriver Rune Edvardsen.

Det er en utrolig stor utvikling i misjonen utenfor vestens styre og tankegang.

Vi har liksom bestemt oss for at det er hos oss det skjer. Men det skjer lite i vesten. Vi analyserer og kommenterer og viser en allvitenhet uten handling.

På flyet til Uganda møtte jeg en gruppe amerikanere som var på misjonsteam. En gruppe på 40 mennesker der de fleste så ut som de aldri hadde vært i Afrika, men nå skulle de innta Uganda – landet som har 85% kristne.

Jeg ble sittende sammen med dem i Doha, og én person viste interesse for gitaren jeg bar på ryggen som førte til en samtale med pastoren og flere i teamet. Jeg spurte pastoren hvorfor denne store gruppen reiste til Uganda, et av verdens mest kristne land? Han svarte at de hadde godt av det. «Møte en verden som ikke har stoppet opp?» spurte jeg. «Akkurat der sa du det», svarte han tilbake.

Vel tenkte jeg; her kommer amerikanere fra USA for å bli inspirert, mens de fra Uganda har innreise- og visa-stopp til USA. Til og med kristne vil ikke ha afrikanere og andre til vesten. Men vi reiser dit for å vise våre tjenester med gode bilder fra forsamlingene våre.

Jeg har tenkt mange ganger at vår verden har stoppet opp, mens i Afrika og Asia fosser evangeliet frem. Skeptikere i Norge, de som er redde muslimer og andre kulturer, og vaksine, disse får bremse oss. Disse roper høyt, men er helt uten kontakt med andre enn sine egne Facebook-venner og noen merkelige referanser på nett. Håper også den pandemien av feil informasjon snart stopper opp.

La oss våkne opp kjære venner. Initiativet ligger hos dem som fester blikket på den seirende Jesus. På kraften i evangeliet og Ordet. Husk; det er fullbrakt!

DET FINNES HELDIGVIS IKKE VAKSINE FOR MISJONSVIRUS.

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2021.

 Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.  Få Troens Bevis bladet gratisFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter