Prøvde å rømme fra kallet sitt

Emanuél Kere er en av våre helter ute i feltet. Etter nesten ti år med store utfordringer i Vest-Afrika, møtte han Hans Martin Skagestad fra Troens Bevis. Det forandret hele hans tjeneste. Nå er han en stor kirkeplanter i ett av verdens farligste områder for kristne.

-Jeg ble født i 1980. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville aldri gå på en bibelskole eller gå inn i en kristen tjeneste, fordi jeg så hvor mye min far led. Han var diakon i flere år, forteller Emanuél Kere.

Selv reiste han som ungdom til Elfenbenskysten for å få videre utdanning. Plutselig ringte en journalist som fortalte at faren hans var savnet. Han forlot skolen og reiste tilbake til Burkina Faso for å lete etter faren.

-Det rare var at midt oppe i alt dette, opplevde jeg at jeg stadig drømte at jeg forkynte og talte til store forsamlinger, selv om det var det aller siste jeg ønsket å gjøre.

I Burkina Faso ble han med i en menighet, og pastoren oppdaget raskt at Emanuél hadde et sterkt kall over sitt liv.

-Han oppfordret meg til å begynne på en bibelskole, men igjen sa jeg at det var det siste jeg ønsket å gjøre etter å ha sett den store lidelsen til mine pastorer og min far, og jeg hadde ikke noe ønske om å gå på bibelskole så jeg kunne bli en pastor eller en evangelist.

I stedet byttet Emanuél menighet så han ikke skulle bli minnet om å gå på bibelskole igjen.

-Men i den nye menigheten min begynte de å bygge en ny kirke. De ba meg om å lede det arbeidet i den kirken, men jeg sa nei. Kort tid etterpå, i 2003, var jeg i en stygg ulykke. Jeg trodde selv at jeg var død, da jeg så to personer komme for å redde meg. De sa at til meg at jeg måtte stå opp og følge kallet mitt. Da jeg våknet og kom til meg selv igjen, hadde folk allerede begynt å grave graven min. De trodde jeg var død.

Til alles forundring ble Emanuél raskt helt frisk. Da han kom tilbake til menigheten sin, sa pastoren at han ville personlig betale for at Emanuél skulle få komme seg på en god bibelskole i Elfenbenskysten. Denne gangen takket Emanuél ja.

-Men på bibelskolen hørte jeg det motsatte. De sa at jeg var altfor ung til å plante menigheter og å bli en pastor. Men da hadde jeg fått nok. Jeg svarte at hvis verden trenger unge for å bygge videre, så trenger Gud også ungdom for å evangelisere.

Emanuél dro til en landsby med en kirke der kun èn person var blitt frelst på 12 år. Han ble også forundret over å oppdage at ingen i landsbyen våget å gå ut etter kl. 22 på grunn av en mann som hadde rykte på seg for å være demonbesatt, og folk var redde for han.

-Etter en måned kom landsbyhøvdingen til meg og sa at demonen hadde forlatt landsbyen da jeg kom. Nå var det trygt for folk å være ute igjen.

-Og etter ett år var 6 mennesker frelst. Men det var svært onde ting som også skjedde i denne landsbyen. De drev med djeveldyrkelse og menneskeofring på grusomme måter. Mens vi jobbet i kirken brukte jeg alt jeg tjente på å bygge et hus som familien min kunne bo i. Men mens jeg var ute og evangeliserte, kom djeveltilbederne til huset og truet min kone og angrep henne og barna. Hun og to av våre barn døde. Men vi fortsatte arbeidet vårt, og begynte å plante menigheter i andre landsbyer rundt oss. Så kom Hans Martin på besøk og oppmuntret oss.

-Da jeg i 2011 fikk møte Hans Martin, som er ulik de fleste evangelistene jeg har møtt, og jeg fikk høre hans historie, ble jeg veldig oppmuntret og bestemte meg for å bli med og gå ut og evangelisere på fulltid.

Han forteller at på møtene der Hans Martin talte, ble flere mennesker helbredet. Det gjorde sterkt inntrykk på høvdingen, som ikke var kristen, og han ba Hans Martin om å komme tilbake.

-Det vi opplever er at Hans Martin sine kampanjer bringer enhet mellom kirkesamfunnene og gjør at vi kan stå sammen, også etter kampanjene. Med støtten som vi har fått gjennom Hans Martin har vi også klart å bygge tak på kirken vår. Det er blitt vårt hovedsenter som vi nå reiser ut i fra for å evangelisere i nye distrikt.

Hans Martin Skagestad bekrefter Emanuéls vitnesbyrd.

-Emanuél har en stor apostolisk tjeneste i Burkina Faso. Han har startet mange store menigheter, og overser selv 12 av dem. Kirkene har mange medlemmer. Den ene vi besøkte hadde over 500 som kom på møtene på en vanlig søndag. Og dette er i området der de kristne virkelig kan oppleve forfølgelse og tragiske ting. Så at Emanuél er en av de store heltene i Guds rike, det er det ingen tvil om.

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2021

Støtt misjonsarbeidet til Troens Bevis

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter