Nord-Afrika: Planter husgrupper og vinner nye troende

Målet til Troens Bevis er å støtte en evangelist i 3-5 år. Men hva skjer med evangelistene etterpå? Les denne spennende rapporten fra Algerie.

Siden Troens Bevis begynte å underholde innfødte evangelister på ’60 tallet, har bortimot 20 000 innfødte evangelister fått støtte. Målet er å støtte en evangelist i opp mot fem år, slik at evangelistene skal få anledning til å bli selvunderholdt gjennom sitt eget arbeid.

Det er enkelte land der det ikke har vært mulig, men i de fleste land har dette fungert bra. Mens evangelistene får støtte fra Troens Bevis får de oppfølging av feltledere, undervisning gjennom seminarer, og utrustning.

I flere tilfeller har tidligere evangelister holdt kontakt med Troens Bevis etter avsluttet støtte. Gode og dype relasjoner er kommet på plass, og vi gleder oss over å se hvordan Gud fortsetter å bruke de innfødte evangelistene.

Ett ektepar som er et eksempel på dette er Youssef og Hie Tee (navn er endret av sikkerhetsgrunner) i Algerie. De har startet opp et stort arbeid som blomstrer i flere regioner.

Algerie har i dag en av de største vekkelsene i den muslimsk verden. Over 60 000 blant Kabyl folket er kommet til tro de sisteårene. (kilde: OM)

 

Her kan du lese litt om hva de har opplevd den siste tiden:
«På grunn av korona-pandemien har vi måtte endre litt på misjonsstrategien vår i 2021. Vår ukentlige fastedag, bønn, bibelstudier og små grupper fortsetter, men både evangelisering og disippelgjøring skjer nå over internett.

De siste månedene har vi allikevel klart å ha flere team ute i feltene som har besøkt nyplantede husgrupper i flere av provinsene. Vi takker Gud for de mange flotte miraklene og fantastiske ting Han gjorde under disse besøkene.

En 67 år gammel mann hadde svekket syn, men var redd for å bli operert. Da vårt team ba for han, hørte han en stemme som sa: «Vær ikke redd, jeg er med deg.» Vi takker Gud for at han nå kan se! Hans kone ble vitne til dette mirakelet, og det førte til at hun har også satt sin lit til Herren. Nå er begge døpt.

En familie i en annen by hadde en datter som var svært religiøs, men hun hadde ikke fått skolegang, og kunne derfor hverken lese eller skrive. En dag da hun skulle be, hørte hun en stemme som sa: «søk etter sannheten». Da svarte hun: «Hvordan kan jeg søke etter sannheten, når jeg ikke kan lese»? Broren hadde tilfeldigvis lagt igjen Det Nye Testamentet på rommet hennes, som en kamerat hadde gitt han. I løpet av natten mens hun sov, kom Jesus til henne i en drøm og sa at hun skulle ta opp Det Nye Testamentet og lese det. Hun svarte igjen, «Hvordan skal jeg gjøre det, når jeg ikke kan lese?». Tre ganger hørte hun denne stemmen si til henne i drømmen at hun skulle ta opp boken og lese den. Da hun våknet, hentet hun boken og åpnet den. Til sin store overraskelse oppdaget hun at hun kunne lese den! Hun leste på nivået som en universitetsstudent og forstod det hun leste. Nå har hun og hennes muslimske familie komme til tro på Jesus som følge av dette.

Innen januar 2021 har vi også delt ut over 1000 nødpakker med mat til folk i Algerie og i området sør for Sahara, både til troende og ikke-troende. Flere av dem har fått hjelp fra oss tre ganger.

Vi har også trent opp et team som nå er i Libanon og evangeliserer. I tillegg fikk vi nettopp høre at en ny tunisisk troende som fikk disippeltrening fra oss, har vunnet 10 nye troende i Tunisia. Nå er det han som disippelgjør dem i en husgruppe!

Vi takker dere for den støtten dere har gitt oss. Må Gud velsigne og oppmuntre dere på alle måter!»

Algerie har også kjempet en hard kamp på mot korona epidemien det siste året.

 

Kilde: Troens Bevis bladet, april 2021

Du kan være med og støtte Troens Bevis sine innfødte evangelister med en gave 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter