De virkelige heltene

Evangelistene der ute er de virkelige heltene, sier Ellen Foss, leder av Innfødte Evangelister. Hun syns det er spennende å se hvordan evangeliet når ut på ulike måter.

 

Hva visste du om Troens Bevis før du begynte å jobbe?

Jeg visste lite og ingenting før jeg begynte å jobbe i Troens Bevis. Det gjorde også til at jeg ble veldig overrasket over hvor mye som faktisk har skjedd gjennom alle disse årene ut ifra organisasjonen. Selv etter syv år her dukker det opp nye historier om hva denne plassen har betydd for folk, og ting som jeg ikke visste.

Hvorfor søkte du på jobben som leder av Innfødte Evangelister?

Jeg søkte egentlig aldri som leder av Innfødte Evangelister, men som medarbeider, så har lederstillingen kommet til meg etter hvert. Men grunnen for at jeg søkte var for å kunne være med å bidra så direkte med evangeliet ut til verden, og få lov til å serve evangelistene – de som virkelig er heltene der ute. Jeg syns det er utrolig spennende å jobbe med ulike mennesker fra ulike kulturer, og se hvordan evangeliet når ut på ulike måter.

Hvorfor er arbeidet med innfødte evangelister så bra?

Arbeidet med innfødte evangelister er jo fantastisk bra og ekstremt effektivt. De kjenner kulturen og språket, og vet hvordan de skal nå ut med evangeliet. Jeg syns også de er tøffe mennesker, som trosser trusler og forfølgelse, og går stolte ut med Jesu kjærlighet i hjertet. Jeg tror ikke vi noen gang vil forstå hva de ofrer.

Hvorfor er denne virkegreinen så viktig for Troens Bevis?

Denne virkegrenen er det som Troens Bevis handler om. Å stå med beina planta på jorda, tale med hjertet og fortelle om Hans kjærlighet til menneskene der ute. Det var det Aril gjorde den gang, og som Rune og evangelistene gjør der ute nå. Det fungerte den gang da, og det fungerer den dag i dag.

Det er store mål om 5000 evangelister. Hvordan kan det målet nås?

Vi har satt et mål på 5000 evangelister, men det kan gjerne bli mange fler enn det. Jeg tror det å sette fokus på at alle kan bidra til å nå ut med evangeliet, enten om du er gammel eller ung, bor i byen eller på bygda, så handler det om å stå sammen. Evangelistene står klare, og vi kan bidra både økonomisk og i bønn, slik at de kan bruke tiden sin på å forkynne fremfor å være i «vanlige» jobber for å tjene til livets opphold.

Kan du gi et eksempel hvordan en dag kan være for en av evangelistene?

Det kan være så forskjellig. Men det som er fellesnevneren er at de alltid er på nett med Gud. Uansett om de er på markedet, på veien eller rundt huset hjemme, så benytter de hver eneste mulighet til å fortelle om Jesus. De er fylt av Han, og det er det som opptar dem. Derfor er det også så mange som kommer til tro, og som gjør at de kan bygge menighet og nå ut til enda flere.

Hvordan går man fram om man ønsker å underholde sin egen evangelist?

Ønsker du å støtte en evangelist så er vi ikke vanskelige. Du kan enkelt ringe oss, sende en melding eller mail, så kontakter vi deg og ordner alt det praktiske for deg. Og best av alt, vi vet at støtten fører til velsignelse, nye troende og jubelrop i Himmelen.

Du kan underholde din egen innfødte evangelist 

Kilde: Troens Bevis bladet for mars 2021.

Motta et gratis abonnement på bladet 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter