Heier vi på de rette?

-Hvem er det egentlig vi  heier på, spør Rune Edvardsen.

Det er hjerteskjærende det som skjer i Myanmar. Jeg får mange meldinger derfra i disse dager. Det pågår et kupp og mange er urolige for fremtiden. Titusener går i gatene og risikerer livet for friheten de ønsker å ha i livet. Vi heier på disse modige som kjemper frihetskampen. Blant disse er det mange av våre arbeidere i Myanmar som er ute og demonstrerer fredelig. Det er folk som er ute og gir demonstrantene mat og vann. Noen ber og maner til fred og ikkevold.

Kirkene og folket på tvers av religionene og stammene står sammen om frihetskampen. Kanskje vesten har noe å lære av dette? Kanskje du og jeg også?

Jeg heier i dag på mange rundt i verden som kjemper for de svakes rett – og for fred og forsoning.

Se bare på vaksineordningene i verden. Vi rike land forsyner oss først. La oss være glade for at vi ikke opplever at de undertrykte tar til gatene og demonstrerer imot oss.

Jeg heier på Afrikas millioner. Jeg heier på de som deler evangeliet. De som står opp for rettferdighet. Rettferdighet er dyrekjøpt. Det koster å være rettferdig.

Jeg heier på mammaen til den voldtatte jenta i Kongo og den mammaen som har et handikappet barn i fattigdom. Den lille jenta som selger seg i Nepal for å overleve. De sultne i Jemen som verden har glemt. Flyktninger i kulde samlet bak gjerder. Disse heier jeg på!

Uretten er stor. Hvem heier vi på?

Jo, vi heier på kjærlighetens arbeidere. Vi er de Han sender ut i vår verden.

Jesus er gaven slik at menneskene kan oppleve Guds rettferdighet.

Kilde: Troens Bevis bladet for mars 2021.

Motta et gratis abonnement på bladet 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter