Evangeliet har føtter, og av og til to hjul

I år er det 50 år siden Aril Edvardsen skrev Introkurset Det Nye Liv.  Sajan er en av dem som bruker kurset når han går eller kjører motorsykkel til unådde i Nepal.

I Nepal (2019): Glenn Tønnessen

Jeg må gå til alle deler av Nepal med New Life School. Det er et av de beste kurs som finnes for å bli kjent med Jesus.

-Og vi samler hele kirka til fest når vi skal dele ut diplomene, forteller NLS-evangelist Sajan Kapali, mens vi sitter i en innleid tuc-tuc (mopedkjøretøy) på vei ut til en kirke i sørvest-Nepal, nær gigantnasjonen Indias grense.

Det er om lag 50 år siden Aril Edvardsen skrev det som den gang kaltes Brevkurset «Det Nye Liv», og som nå har fått navnet Introkurset «Det nye Liv», eller New Life School (NLS). Et kjært barn har mange navn, sies det. Og dette barnet, som nå fyller 50 år, har blitt det kjæreste «verktøy» for Sajan i iver etter å dele evangeliet.

-Jeg ser mange mennesker komme til tro ved å bli ledet gjennom Introkurset og gjennom bibelversene som følger kurset. De om lag 50 introkurselevene som vi skal treffe i dag er ett eksempel på dette, forteller Sajan mens vi humper videre på den støvete landeveien.

Unge menn med diplom. Mange har lært mer om Jesus og har kommet til tro fordi partnere hjemme har gitt evangeliet ben å gå på.

 

Når vi ankommer kirken i landsbyen Pasinpur en torsdag morgen, rigges det for fest både utvendig og innvendig. I ei stor gryte på utsiden av kirken kokes dagen suppe. Ved inngangen blir elevene registrert med penn og papir. Dette er ikke stedet for de moderne digitale løsningene. Flere av kirkas 120 medlemmer er i arbeid for å legge grunnlaget for en festdag med 50 NLS-elever som midtpunkt.

Utenfor, den etter forholdene nye og store kirken, finner jeg pastor Shedra opptatt med de siste forberedelsene. Shedra forteller ivrig om det som skal skje.

-Sajan har jobbet sammen med meg i landsbyen og i store områder rundt landsbyen. Nå skal vi se noe av frukten. 50 elever har gjennomgått alle de ti leksjonene og skal motta diplom 1 og 2.

Pastoren viser meg rundt på området før vi treffer ei ung dame, Chanda Bhandari, som er en av elevene som i dag mottar heder og diplom. Chanda forteller at hun har vært alvorlig syk i fire lange år.

-En dag møtte jeg pastor Shedra. Da jeg fortalte om min sykdom ga han meg et eksemplar av Introkurset. Jeg ble veldig interessert og begynte straks å lese og studere kurset, leksjon for leksjon. Gjennom dette ble jeg helbredet og har vært frisk i to måneder. Nå stoler jeg på Jesus.

Selv om Chanda ble frisk og deretter frelst, ble livet likevel vanskelig.

-Da mine svigerforeldre, som jeg bodde hos, fikk vite dette begynte de å plage og forfølge meg. Jeg måtte flytte ut og bor nå i et lite rom som jeg fikk leie.

Motstanden i Nepal har den siste tiden økt overfor de som velger å forlate den hinduistiske «barnetroen» til fordel for kristendommen. Chanda er ett eksempel på det. Flere jeg treffer forteller om det samme.

MANGE HAR KOMMET TIL TRO: Kirka og NLS-elevene samlet. NLS-evangelist Sajan og pastor Shedra sitter foran i midten.

 

Tilbake til NLS-evangelist Sajan. På utsiden av kirka finner jeg den ivrige evangelisten ved siden av en rød flott motorsykkel.

-Motorsykkelen er gitt av norske givere og den er et veldig godt og effekt redskap for oss. Den bringer NLS-kurset ut til landsbygdene, over høye fjell og gjennom dype daler. Du må huske å bringe med en takk tilbake til Norge, avslutter en smilende, hardtarbeidende og dedikerte evangelisten Sajan.

 

Du kan underholde din egen innfødte evangelist 

Kilde: Troens Bevis bladet for februar 2021.

Motta et gratis abonnement på bladet

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter