MENIGHETSVEKST I KAMBODSJA

Yorm og Savorn vet hva menighetsvekst er. Snart flytter de inn i den tredje kirke på gården sin.

I Kambodsja (2019) – Glenn Tønnessen

Etter noen timer bakpå mopeden når jeg et nytt mål for dagen, langt utpå den tørre landsbygda i Takeo provins sør-øst i det tidligere krigsherjede Kambodsja. Vi er ikke langt unna den vietnamesiske grense. Sola varmer og feltleder Tim Poleak er en stødig mopedfører. Her på en avsidesliggende gård holder evangelistekteparet Yorm og Savorn til. Her har Yorm vokst opp og her har ekteparet sammen oppdratt sine tre barn som alle er troende kristne. Gården består av flere bygninger og skur. Det viser seg snart at tre av bygningene er, har vært eller skal bli kirke for en av ekteparets fire menigheter og huskirker.

-Det begynte med noen få personer forteller Yorm ivrig. Så ble vi flere og måtte flytte kirka ut under trærne der takpresenningen tjener både som solskjerming og som beskyttelse for regnet. Denne kirken har også blitt for liten, og nå mangler vi bare pengene til å fullføre taket før vi kan flytte inn i den nye selvbygde murkirken.

For Yorm og kona Savorn er menighetsvekst ikke en teori. Nå har de fire kirker med til sammen 105 medlemmer.

-Siste året har vi sett 30 nye komme til tro fortsetter den 56 år gamle evangelisten. Det er ikke lov å evangelisere «på dørene» så vi søker å komme i kontakt med folk på ulike måter for å presentere de gode nyhetene. Bl.a. tar jeg småjobber, som sper på inntekten litt, og der ser jeg etter muligheten for å evangelisere. Kirkemedlemmer er også flinke til å ta med nye til kirken.

DEN FØRSTE KIRKEN PÅ GÅRDEN: Yorm og Savorn foran det første kirkelokalet, som også er deres hjem. Den gang, for om lag 5 år siden, var de 10-20 medlemmer.

 

Men det var på ingen måte opplagt at Yorm skulle bli evangelist, pastor og menighetsplanter.

-Jeg vokste opp på denne gården med en far som var buddhistisk prest, demonbesatt og tilba idoler. Jeg giftet meg med Savorn. Hun hadde en sykdom i foten med mye smerter da kusinen min ba for henne. Hun ble fri for smerte og sykdommen stoppet opp, selv om muskler og scener som var borte ikke vokste ut igjen.

Derfor sitter Savorn enda i rullestol. Denne episoden i 2003 berørte Yorm på en helt spesiell måte.

-Jeg så helbredelsen men også livet og kjærligheten til de kristne. Både jeg og kona ble frelst.
Snart begynte jeg å praktiserte det jeg hadde lært av min kusine og ba for min far. Demonen flyttet ut og han ble frelst. Året etter ble min mor frelst.

Siden det er søndag i dag så får jeg også være med på gudstjeneste som samler en del av de 35 kristne familiene i landsbyen, inkludert 20 barn til søndagsskole. Yorm og Savorn har landsbyens eneste kirke. Foruten tak til den nye kirka, som skal romme 100 personer, så ønsker Yorm seg en tuk-tuk (mopedbil) for å frakte folk til de tre huskirkene. Slik fortsetter menighetsveksten.

Du kan underholde din egen innfødte evangelist 

Kilde: Troens Bevis bladet for januar 2021.

Motta et gratis abonnement på bladet

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter