Med omsorg fra Danmark

I mange år har det vært en gruppe fra Danmark som har vasket under Sommerstevnet i Sarons Dal. Også i år var åtte personer på plass. Folk i Danmark som fikk høre om vaskingen i Norge, syns de er rare. Det tar gruppen som et kompliment og med et smil.

Denne sommeren har gruppen bestått av åtte personer. På det meste et tidligere år var det 28 personer fra Danmark. De forteller om stor glede over å være i Sarons Dal og at fellesskapet dem imellom er særdeles godt.

– Når våre venner hjemme fikk høre at vi skulle dra opp til Sarons Dal for å vaske under Sommerstevnet, syns de vi var rare og ikke helt friske. De syns det var underlig at vi ville bruke ferien slik, men vi opplever det fint å være i Kvinesdal, der det åndelige fellesskapet og forkynnelsen under Sommerstevnet er aldeles utmerket. Og så er det jo godt å være litt til nytte også.

Ekteparet Birthe og Ole Knut Arnesen som vi snakket med tilhører pinsekirka i Herning. De har vært trofast på Sommerstevnene de siste 20 år etter ett opphold. Men Ole Knuts fartstid går helt tilbake til 1967:
– Da var jeg en ungdom og bodde i en av hyttene i Sarons Dal i åtte måneder. I denne tiden var jeg med og forskalet, kjørte sement og bygget bibelskolen som ble innviet i 1968. Det var en helt spesiell tid og jeg husker så godt at både Aril Edvardsen og jeg med mange flere trillet utallige trillebårlast med sement.

Det var jo spenning i luften på den tiden og Aril ble utsatt for forskjellige angrep. Ole Knut forteller at en fra Finland kom som arbeider med skumle hensikter. Han meldte seg på som dugnadsarbeider, men egentlig ville han ta livet av Aril. En dag falt vedkommende ned fra stillaset han sto på og ble skadet. Det tok finnlenderen som et tegn fra Gud, og han ble frelst og ble ivrig med i arbeidet videre, minnes Ole Knut Arnesen.

Han husker også at en busslast fra «hedningesamfunnet» i Oslo kom til Kvinesdal for å ta livet av Aril Edvardsen. Da de spurte folk i sentrum hvor Aril bodde, var det ingen som ville oppgi det. Dermed reiste folkene tilbake med uforrettet sak.

Det var en spennende tid der Guds rike gikk fram, men det var også motstand.

Ole Knut Arnesen minnes også det siste året hvor Sommerstevnet var i det store teltet. Da besto talerlisten av blant annet Aril Edvardsen, Joseph Ladó, Moshe Ben Shmuel, Ingolf Kolshus, Tom Erlandsen, Morgan Kornmo og Hans Svartdahl.

Også i nyere tid trives våre danske venner. De er imponert over det store misjonsarbeidet med rundt 1200 innfødte evangelister – og vil være en del av dette flotte arbeidet som støttepartnere og dugnadsarbeidere. Nå er årets Stevne avsluttet. Våre partnere fra Danmark gjorde sitt for at internatbygget var så rent under Sommerstevnet!

Vi takker for jobben!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2020.

Har du lyst til lese flere inspirerende historier fra  kristenlivet i Norge og på misjonfeltene?

Motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet her.

Du kan også være med å støtte arbeidet ute i feltene.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter