Ble stoppet på togstasjonen

Et tilfeldig møte med en Troens Bevis evangelist i Delhi reddet Atuls liv.


Jeg heter Atul Palekar (23) og kommer fra en hindu middelklasse familie i India.

Både min søster og jeg fikk gode karakterer på skolen og var blant de aller beste. Da jeg var ferdig på skolen bestemte jeg meg for å ta min sivileksamen for å kunne søke på en offentlig stilling i staten, slik systemet her er.

Foreldrene mine bestemte seg for å sende meg til Delhi for privat undervisning for å forberede meg til eksamenen. Selv om vi er middelklasse, var det veldig dyrt for oss, og moren min pantsatte alle smykkene sine for å betale for undervisningen min.

Jeg forberedte meg veldig hardt. Dag og natt studerte jeg. Etter noen få måneder tok jeg opptakseksamenen, og jeg ventet med spenning på resultatet. Men til min store skuffelse besto jeg ikke. Jeg var veldig lei meg, og visste ikke hvordan jeg skulle fortelle det til foreldrene mine. Så jeg prøvde igjen, men med samme resultat. Da ble jeg helt knust, og jeg bestemte meg for å ende livet mitt fordi jeg kunne ikke oppfylle forventningene til foreldrene mine. Jeg bestemte meg for å kaste meg foran et tog.

På vei til togstasjonen kom jeg til en gruppe folk som delte ut gratis bøker. De ga en til meg. Jeg ville ikke ha den, men tok imot allikevel. Så satte jeg meg på en benk på togstasjonen mens jeg tenkte på foreldrene mine og fremtiden. Da la jeg merke til tittelen på boken, som var “Det Nye Liv”, og jeg begynte å kikke i den.

Etter å ha lest boken forstod jeg at jeg alltid hadde trodd at jeg var avhengig av min egen visdom og kunnskap for å klare meg, men nå så jeg at det var en der som ville hjelpe meg med stresset mitt og problemene mine. Jeg ble så forundret over å lese om Jesus som elsket meg uforbeholdent og at han døde for mine synder. Jeg følte en slik indre forventing og glede at jeg skyndte meg tilbake til studentrommet mitt, der jeg ba og tok imot Jesus som min frelser.

Jeg bestod min eksamen etter noen få måneder. Den prøven som jeg hadde slitt så med, fikk jeg hjelp av Jesus til å bestå. Nå holder jeg på å forberede meg til neste eksamen, og jeg har full tillitt til at jeg vil klare det. Uansett finnes det alltid en vei med Jesus. Nå tenker jeg at jeg var så nærme døden uten å kjenne sannheten. Jeg ble døpt nå i august, alt takket være Introkurset «Det nye liv» og Jesus Kristus.»

 

Introkurset «Det Nye Liv» blir brukt til oppfølging av nye troende og som et hjelpemiddel for våre innfødte evangelister. Kurset er oversatt til en rekke språk. Fra januar til august i år fikk kurset 44 879 nye elever.
Troens Bevis har i dag 7 oppfølgingskontor for kurset i Asia og Afrika.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2020.

Motta et gratis abonnement på bladet her.

Bli med og send ut  enda flere evangelisterFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter