Nye land åpner seg for evangeliet

Rune Edvardsen forteller om fantastiske muligheter for evangeliet ved misjonens frontlinjer.

Sudan – det mest lukkede muslimske land åpnes opp for evangeliet. I 2005 hadde min far Aril Edvardsen kampanjer i Sudan. Overskriftene i media den gang var: «Darfur: Voldtekter, islamister og trening av fundamentalister.» Senere kom delingen av landet da Sør-Sudan ble opprettet.

Nå er det annerledes. Sudan som var så lukket – er åpnet for Evangeliet og det etableres hundrevis av kirker der. Politikere ser seg nå om etter andre verdier å bygge landet på, og kristne verdier er blitt tatt med i politikken. Nå drøftes det at de ikke vil ha Islams påvirkning i sine lover lenger.

Tenk nå kan en holde kampanjer og plante kirker! Men jeg ser ikke noe om denne store og gledelige nyheten i norske medier. Nå må de kristne medier med redaktørene i spissen våkne opp. Hvor er dere og hva er det dere egentlig ønsker å formidle?

Laos åpnes for evangeliet: Myndighetene sender pastorer rundt i landet for å forklare kristendom til sine provinser og kommuners ledere. Hvor er den kristne pressen?

Zanzibar med 98,5 prosent muslimer åpnes opp for evangeliet. Hvor er reportasjene?

Kina åpnes opp for evangeliet. Hele 10/40-vinduet er under berøring av vekkelse.

Det er bønnemøter med titalls tusener samlet i araberverden.

Verden der ute har våknet for Jesus, men den kristne pressen her hjemme skriver svært lite om dette.

Kjære godtfolk; det er helt fantastisk hva som skjer ute ved frontlinjene! Hvorfor ikke formidle disse nyheter i stedet for småsaker om krangling mellom kristne og hvilke politiske partier enkelte stemmer på? Det skjer langt mere enn kirkepolitikk i Norge. En hel verden er i endring.

I Troens Bevis Verdens Evangelisering ønsker vi å formidle hvilken fantastisk tid det er for evangeliet jorden rundt. Gud gjennomfører sine planer så lenge vi er disipler og følger dem.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for november 2020.

Motta et gratis abonnement på bladet

Vær med og støtt arbeidet ute i feltene. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter