Hyggelig besøk i Sarons Dal

Under Sommerstevnet i år kom Thor Cato og Berit Aamodt-Sørlie på besøk til Sarons Dal. Thor Cato er sønn av Pastor Thor Sørlie, som i sin tid bad til frelse med Aril Edvardsen da Aril var 18 år gammel. Det ble begynnelsen på et misjonskall som har vunnet mennesker over hele Norge og til jordens ender, både gjennom egen forkynnelse og ved å sette andre i brann for evangeliet.

-Jeg husker at vi ble invitert til det første Sommerstevnet i Sarons Dal i 1964, året da vi giftet oss, forteller Berit og Thor Cato Sørlie.
-Men ellers var Thor Sørlie her hver sommer inntil han gikk bort, 75 år gammel, forteller ekteparet

Thor Cato husker også at han var en måned på Havnås sammen med Aril Edvardsen under sivil tjenesten deres i 1958.

Pastor Thor Sørlie taler på Stevnet i Sarons Dal 1965.

 

Hva har det betydd for dere som familie at faren din var den som fikk be til frelse med Aril den 27. oktober 1956?
-Thor Sørlie var gjestepastor akkurat den søndagen i Flekkefjord pinsemenighet. Til vanlig var han pastor for Gilead menigheten i Oslo som leide lokale av Studentsamfunnet. Etter at det gikk litt tid, spurte Thor Sørlie pastoren i Filadelfia i Flekkefjord, Tom Erlandsen, hvordan det gikk med unggutten som ble frelst. Hvor har det blitt av han? Jo, han var på evangelisering og hadde vekkelsesmøter, fikk han til svar. Pastor Sørlie ble meget overrasket da han hørte at Aril allerede reiste rundt som vekkelsespredikant!

Fikk dere møte Aril Edvardsen?
– Vi ble jo invitert hjem til Aril og Kari der de bodde i 1964 og vi ble veldig imponert over litteratur tjenesten som han holdt på å forberede. Han la ut om sin visjon for Pastor Sørlie og fikk stor applaus for det. Så jeg tror de hadde en helt spesiell kontakt på det åndelige plan. Pastor Sørlie hadde en egen evne til å oppmuntre evangelister dersom han merket at de hadde et kall. Og han kom på hvert eneste Stevne frem til sin bortgang i 2003, da han var 75 år gammel.

Aril Edvardsen fikk leie et sjøfly med pilot fra Galdalsvannet i Kvinesdal som fløy han frem og tilbake til møter rundt om i Norge. Her er han antageligvis i Østfold sammen med sin sønn, Rune Edvardsen.

 

Mens Berit og Thor Cato Sørlie mimrer litt om svunne tider, forteller de også om en vekkelseshistorie i Norge som mange i dag kanskje ikke kjenner til.
– Da Pastor Sørlie var kun 21 år ble han innsatt som forstander i Betel Trondheim. Han var da landets yngste forstander. Så ble han kalt til medpastor for Barrat, somvar leder for Pinsebevegelsen i Norge og leide et lokale for Gilead menigheten av Studentsamfunnet i Oslo. Barrat var veldig begeistret for Sørlie og sa at «her kan du bli til din døyand dag», som de sa på den tiden. Men på et møte i Oslo får Sørlie et indre syn, og der får han se en vekkelse i Skien, også blir han kalt til Skien. Og der brøt det ut en vekkelse, ikke bare i Tabernakelet, men i alle menighetene, på 30’ tallet. Det var en vekkelse som det ikke var sett maken til. Alle gikk på møter, så kinoene ble stengt i fem år fordi folk gikk ikke på dans, de gikk ikke på kino. Jeg husker spesielt historien om et helt fotballag som kom på et møte en formiddag, der 11 av dem tok imot Jesus. Den eldre generasjonen husker dette her, men det er jo ikke så mange igjen av dem. Møtene ble holdt i Tabernakelet, men de fant ut at det ble for lite, for møtene var stappfulle. Så stod mora mi ute på en baktrapp og holdt møte for dem som ikke kom inn, forteller Thor Cato, som selv ble født under denne vekkelsen.

Hva tenker dere når dere ser Sarons Dal i dag?
-Det er så imponerende. Det er fint å se at den ånd og den visjon som Aril Edvardsen hadde, den går jo bare videre. Vi vil velsigne Sarons Dal med alt dere gjør. Det er godt å se at visjonen går videre!

 

I juli måned sendte TBN Nordic 24 av Aril Edvardsens klassiske taler på TV.     

Se talene på TBNplay.no.

De kan også sees på Troens Bevis sin Facebook side fra 5.juli til 28. juli.

Se flere misjonshistorier her

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter