-Givertjenesten er en sann gudstjeneste!

Dersom du er en giver og har tatt en telefon eller sendt en melding til Troens Bevis, er det stor sannsynlighet for at du har vært i kontakt med Elsbeth «Ebbe» Sørensen. Når Ebbe nå slutter, blir det Ranjan Thakre du møter i den andre enden av telefonen.

Du har hatt ansvar for giverpleie i tre år. Hvordan har det vært?
-Det har vært en veldig givende jobb. Det er en glede å få være en liten del av det store arbeidet Troen Bevis er. Jeg er virkelig imponert over arbeidet som drives. Tittelen min var giverkonsulent. Dermed har jeg kommet tett inn på giverne. Det gjør meg ydmyk og beæret. Det er bare helt fantastisk å erfare hvor trofaste våre givere er. Om de gir mye eller lite – så er det helt tydelig at mange opplever sin givertjeneste som en sann gudstjeneste. De gir uttrykk for at de gleder seg over å være med på noe som er større enn dem selv. Det har virkelig vært inspirerende å få være en del av dette.

Hva har hovedoppgavene dine vært?
-Hovedoppgavene har vært å være et bindeledd mellom giverne og Troens Bevis. Troens Bevis får ikke statsstøtte eller støtte fra store organisasjoner. Arbeidet er helt avhengig av givernes støtte. Mange lager giveravtaler som går over flere år. Det er jo fantastisk – for da får vi en forutsigbarhet og kan planlegge deretter. Min oppgave er hjelpe våre givere så de får gitt. Dersom de for eksempel bytter bank, da kan avtalen falle bort, uten at de er klar over det. Andre forlegger kanskje sine giroer – så de må få tilsendt nye – andre igjen trenger kanskje kontonummer og KID for å opprette de avtalene de ønsker. Slikt har jeg vært behjelpelig med. Det er en viktig jobb både for giverne og for Troens Bevis.

Hva har denne jobben betydd for deg personlig?
-Vi lever jo bare ett liv og ønsker å få noe godt ut av det. Da jeg gikk inn i dette arbeidet, følte jeg virkelig at jeg drev med noe som var etter Guds vilje. Jeg har ikke vært kristen hele livet, og jeg husker fortsatt dagen og timen da Jesus kom inn i mitt liv. Det var som å gå over fra døden til livet – fra mørket til lyset. Tenk at jeg, ved å jobbe i Troens Bevis, har fått være med å spre evangeliet slik at mange mennesker der ute har fått møte Jesus og ta imot Ham! Det er stort! Hvilken glede!

Troens Bevis har givere som har vært med lenge. Vi har fortsatt aktive givere som har vært med helt siden Aril startet opp! Er det noen giverhistorier som har gjort spesielt inntrykk på deg?
-Det er mange givere og mange historier, men jeg vil nevne en eldre herre. Av ulike grunner hadde han ikke gitt på en stund. Dette og alderen tatt i betraktning, skrev jeg et takkebrev for det han hadde vært med å gi. Da fikk jeg en telefon fra en indignert giver. Nei, han hadde da så absolutt ikke sluttet sin givertjeneste og hadde en forklaring på avbruddet! Det ble likevel en veldig hyggelig samtale og han kunne fortelle at han ba for Troens Bevis HVER DAG. For en engasjert herremann! Han fulgte godt med på det Troens Bevis holdt på med.
Så sa han til slutt: «Jeg ber om at pengene skal fosse inn!»
Dette arbeidet er ikke bare avhengig av gaver – men det er også totalt avhengig av Guds velsignelse og veiledning. Derfor rører det hjertet å snakke med slike givere!

Nå skal du gå over i andre oppgaver og forlate giverpleien. Har du en hilsen til giverne, før du avslutter helt?
-Skal jeg si noe til Troens Bevis sine givere – så må det være et rungende TAKK! Takk for trofasthet, giverglede og misjonsengasjement. Jesus kom til jord, ofret seg på korset for å frelse verden. Men hvordan kan de bli frelst, om de aldri har hørt? Alle mennesker på jord fortjener å høre det. Nettopp det gjør giverne våre. De er med og fullfører frelsesverket og det tror jeg skaper stor glede i himmelen! Takk for hyggelige og oppmuntrende sms-er og mailer. Det har vært en sann glede å samarbeide med dere om dette største av alle oppdrag!

Du har også vært med ute i feltet og sett misjonsarbeidet på nært hold. Hva har det gjort med deg?
-Jeg fikk være med til India. Det forundrer meg at mennesker i fjerne strøk så lett velger Jesus. Her hjemme må vi gjerne overbevise folk om at det finnes en Gud – før vi kan ha håp om at de vil velge Jesus. Der ute er det ingen tvil om at det finnes en Gud. Så og si ALLE tror at det finnes en Gud. Så når Jesus blir presentert –er det en stor glede å ta imot Ham. Jeg snakket med en kvinne som ba til sin husgud. Men hun sa at denne guden verken hørte eller så. Hun ba av frykt for at det skulle gå henne ille i det neste liv på jorden – om hun droppet disse daglige bønnene. Vi kan presentere en Gud som ser oss, hører oss og elsker oss. Han inviterer til fellesskap. Det er revolusjonerende! Ingenting er så fantastisk som å se frelsesfryd hos nyfrelste mennesker. Det fikk jeg se i India!

Hva skal du gjøre nå?
– Livet går i faser og det er mange hensyn å ta. De tre årene jeg jobbet halv stilling som giveroppfølger, jobbet jeg som lærer de andre 50 prosentene. Nå har jeg funnet ut at det er best å lande i en jobb her i Lyngdal hvor vi bor. Min kjære Sten er pastor i Stavanger misjonsmenighet og det innebærer og en del reising. Jeg skal være klassekontakt i fjerde klasse ved Lyngdal Kristne Grunnskole. Jeg kjenner meg privilegert som får jobbe med barn på en skole der Jesus skal presenteres. Om jeg går over i andre oppgaver i Guds rike, vil jeg alltid ha hjerte for Troens Bevis. Vi kommer sikkert til å møtes i Sarons Dal under kommende sommerstevner også!

Hvem tar over jobben etter deg?
Ranjan Thakre overtar jobben etter meg. Det gleder meg veldig! Han har lang erfaring fra Troens Bevis og har vært tett på organisasjonen i mange år. Han hadde en lengre pause der han jobbet med andre oppgaver og bodde i Canada. Hans kone jobbet samtidig som skribent for Troens Bevis bladet. For et par år siden flyttet de tilbake til Kvinesdal. Nå skal han kombinere det å være markedssjef og giveroppfølger. Han er virkelig en fin fyr. Han er så høflig og respektfull og har et stort hjerte for misjon. Det kjennes veldig trygt og godt – for jeg vet at arbeidsoppgavene ligger i de beste hender!

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2020.

Les mer om Troens Bevis og hva vi gjør

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter