Enkelt konsept gir gjennombrudd for misjon

Det nye samarbeidet mellom IBRA og Troens Bevis har skapt gjennombrudd for nasjonale evangelister i en rekke land det siste året. Konseptet er enkelt. Evangelistene får en digital pakke bestående av prosjektor, filmlerret, høyttaler og en strømgenerator.

-GoPack har virkelig vært et effektivt redskap for flere av de nasjonale evangelistene, erklærer Glenn Tønnessen fra Troens Bevis. Han står i bresjen for prosjektet sammen med Jan Nestvold fra IBRA Media.

Begge forteller at de gleder seg over den positive responsen siden nyheten om samarbeidet ble sluppet i 2018. Både evangelister og givere har tatt imot konseptet med åpne armer.

-Det var tydelig at rapportene fra feltet og samarbeidet trigget mange givere, forteller Jan Nestvold.

– Folk synes det er et fantastisk system og utrykker stor glede ved at organisasjoner kan samarbeide og dele resursene. Flere som allerede har gitt én pakke, vil gjerne gi én til, så det er jo utrolig. Det er tydelig at det er stor tro på denne type evangelisering.

Konseptet går ut på å gi feltledere og evangelister en komplett «GoPack», en pakke som består av prosjektor, lerret, høyttaler m/mikrofon, strømgenerator, pc og kabling, med dagens teknologi. Alt passer inn i kompakte kofferter og gjør det mulig for dem å frakte utstyret milevis til unådde og avsidesliggende landsbyer, uten å være avhengig av strøm og andre fasiliteter.

 

En komplett «GoPack» er en pakke som består av prosjektor, lerret, høyttaler m/mikrofon, strømgenerator, pc og kabling, med dagens teknologi.

 

Inntil nå er det samlet inn midler til 20 nye pakker, i tillegg til de 20 som allerede er ute i feltet.
-Akkurat nå er vi i ferd med å klargjøre 10 pakker her i Sarons Dal. De skal sendes ut til flere evangelister hos både IBRA og Troens Bevis, opplyser Glenn Tønnessen.

En GoPack koster 24 tusen kroner å sette sammen.
– Vi opplever faktisk at de fleste gir midlene til en hel pakke, selv om vi er svært glade også for mindre beløp. Så da tenker jeg at vi har også truffet en nerve hos våre bidragsytere, legger Jan Nestvold til.

Glenn Tønnessen fikk først idéen til GoPack-konseptet i 2017 da han besøkte Troens Bevis’ evangelister på Zanzibar.
-En dag sa en av evangelistene til meg: «Tenk om vi kunne vise film på byens torg, da ville vi kunne nå mange mennesker på en gang.» Da ble tanken sådd i meg, sier han.

Glenn Tønnessen (t.v) og Jan Nestvold på en konferanse for Unådde folkeslag i Bergen.

 

IBRA og Jan Nestvold var da allerede i gang med en enkel prosjektorløsning i Guinea. De to ble koplet sammen.
-Det oppleves virkelig som en sensasjon med et stort lerret midt på torget i Himalaya eller i en landsby i Afrika. Der evangelistene våre virker, har de fleste ikke TV. De kan ha mobil, men vi ser en enorm forskjell når folk får se film og høre evangeliet på sitt eget språk, forklarer Jan Nestvold.

Han sier de har gjort forsøk på samme sted der de har vist filmen på et felles nasjonalt språk, som kan være fransk. Da er ikke alltid interessen like stor. Men når filmen kommer på deres lokale stammespråk, tiltrekker det raskt mye større forsamlinger. GoPack teamene er også med på å plante menigheter.

-I Guinea var det for eksempel et team som først brukte en dag i bønn. Så viste de film på en sterk muslimsk plass og inviterte til gudstjeneste påfølgende søndag. Det var 2000 som fikk se filmen i løpet av den uken. Teamet fikk be til frelse med 400, og tre menigheter ble planter som følge av aksjonen.

Det er spesielt film på lokalspråket som trekker folk.

 

I løpet av det siste året har 35 menigheter i Guinea vokst til 160 som følge av aktive evangeliserings aksjoner inspirerte av GoPack pakken.
-Jesus filmen er en av filmene vi viser, den er for eksempel oversatt til over 1000 språk. Vi kan også vise lokalproduserte vitnesbyrd så de får høre budskapet fra en fra deres egen kultur, sier Nestvold.

En av grunnene til at samarbeidet mellom IBRA Media og Troens Bevis fungerer så bra er den felles visjonen om å nå unådde i forskjellige områder i Afrika og Asia. I tillegg bruker begge organisasjonene flere media plattformer for å nå ut med sitt budskap.

-Også opplever vi Troens Bevis og IBRA som to organisasjoner som ikke er så opptatte av å løfte opp sin egen logo. Vi løfter opp de nasjonale som vil være med på å bygge Guds rike, understreker både Glenn Tønnessen og Jan Nestvold.

Kilde: Troens Bevis bladet for 2020 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter