Kirka under treet

Vi er langt utpå landet i det varme og tørre landskapet. Den lille landsbyen Somraung, med sine 100 familier, er en del av Pursat, den fjerde største provins i hjertet av Kambodsja. Som flere andre landsbyer har den en kirke; men ingen kirkebygning.

Kuene tygger høylytt sitt gress samtidig som kyllingene nyter den ubetingede friheten på bondegården, og kan gå fritt omkring på kirkegulvet. Mangel på penger til kirkebygg er ikke noe hinder for å vinne mennesker for den innfødte evangelisten Saron.

-Mennesker kommer til tro ved at vi inviterer til møtene våre. Her ber vi for syke som blir helbredet og kommer til tro, ofte sammen med sine familier. På denne måten kom 80 personer til tro i våre 10 kirker i fjor, de fleste var buddhister.

Kirken under treet er samlet til møte. Takk for at du er med og sender ut evangelister som gir evangeliet føtter.

 

Ordene kommer fort når menighetsplanter Saron snakker, men tolken henger fortsatt forbausende godt med.

I anledning min ankomst hadde kirka samlet seg til møte på en 2o kvadratmeter presenning under treet, noe som ga beskyttelse for både sol og tørt jordunderlag. Maten tilberedes på det enkle vis, over et åpent bål i tunet. Helbredelse- og frelseshistoriene kommer på løpende bånd når Saron og hans medarbeider Chhan får fritt spillerom.

-Ei 60 år gammel dame var så sterkt rammet mentalt at familien hadde måttet legge henne i lenker. Vi ba for henne og en gradvis helbredelse startet. Etter en snau måned ble hun frisk og kom til tro sammen med hele sin familie, inkludert ei eldre nabodame som pleide å tilbe ved et buddhistisk tilbedelsessted. Nå kommer hun til kirka vår, forteller Saron ivrig.

Den 50 år gamle fembarnsfaren samler nå nesten en femtedel av den buddhistiske landsbyen til kirken sin.
Møtet er godt i gang da ei middelaldrende dame, Heng, reiser seg og tar ordet:

-Jeg var i en vanskelig familiesituasjon med krangel og slåssing. Jeg fikk i tillegg store problemer med en verkende kropp. Etter legebesøk og tabletter oppsøkte jeg to heksedoktorer. De mente at sykdommen hadde med min fortid å gjøre og derfor ble jeg to ganger bedt om å ofre 100 dollar til dem. Men smerten fortsatte.

Heng forteller at hun ringte barna og ba dem ta henne hjem. Hun ønsket nå å dø i sin fortvilelse og fattigdom.

-Jeg ble fortalt at jeg ikke hadde tilbedt Buddha nok, og at jeg kunne bli hva som helst i det neste liv, kanskje et dyr. Jeg ga opp og la meg ned for å dø, sukker Heng.

Saron og Chhan forteller mens Glenn Tønnessen noterer i landsbyen i Kambodsja.

 

Evangelistene Saron og Chhan fikk nå høre om Heng og gikk hjem for å be for henne.

-Vi begynte å vitne om Jesus. Heng spurte da i sin redsel om hva som skjer når et menneske dør som en kristen. Svaret hun fikk gjorde at hun ga sitt liv til Jesus, med en bestemmelse om å ikke vende tilbake til buddhismen. Heng kunne ikke gå den gang, så vi måtte bære henne til kirka.

Saron forteller og viser at hun nå, nesten tre år etter, er helbredet.

-Min mann, barnebarn og svigerbarn har nå kommet til tro på grunn av min helbredelse. Når noen spør hva som er skjedd så svarer jeg at «jeg har fått en himmelsk medisin».

Til og med den unge jenta som viser meg det enkle toalettet før vi drar videre, vitnet på møtet om at hun «og hele hennes hus» kom til tro for kort tid siden. Dette har gitt familien hennes et nytt og bedre liv. Våre evangelister gir evangeliet føtter i Kambodsja.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for februar, 2020.

Du kan være med og støtte arbeidet til Troens Bevis.

VIPPS: TROENS BEVIS (#16212)

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter