Har tro på vekkelse

Mona Edvardsen Selseng brenner for menneskers frelse. Hun og ektemannen, Per Harry Selseng bruker mye av sin tid på vekkelsesmøter. De har kjøpt seg møtetelt og bruker somrene på å evangelisere sammen med lokale menigheter.

Når fikk dere ideen om å starte teltmøter?
– Det var 2015 etter at Per Harry opplevde en oppvåkning. Det opplevde han under sommerstevnet i Sarons Dal det året. Det var nok Guds timing for oss da. Vi begynte å prioritere helt annerledes. Sammen bestemte vi oss for at Gud skulle få bestemme alt fra nå av. Resultatet ble blant annet teltmøtene, svarer Mona.

Hva er fordelen med teltmøter?
– Det er nok lettere for folk å våge seg inn. Nå er det også ”in” i tiden, ganske retro. Bare se på Sverige og Sebastian Stakset. Og det samme vil skje også i Norge. Det store teltet til Jørn Strand vil bli brukt på Ekebergsletta i Oslo neste sommer i en lignende satsning, så det er spennende tider, påpeker hun.

Dere har drevet med teltmøter i flere sesonger. Hvordan vil du oppsummere dette?
– Folk er veldig åpne. Stilen og møteformen er som klassiske vekkelsesmøter. Musikken er som man kjenner fra vekkelsestider. Denne sang- og musikkstilen er i ferd med å komme tilbake etter års fravær, svarer hun.

 

– Folk er veldig åpne. Stilen og møteformen er som klassiske vekkelsesmøter, sier Mona Edvardsen Selseng.

 

Dere brenner for utadrettet evangelisering. Hvorfor sliter mange menigheter med å være utadrettet?
– Mange menigheter holder på med velregissert møteopplegg, og alt er så timet og tilrettelagt innenfor kirkens fire vegger. Mye er selvsagt vel og bra, men jeg tror nok man er for opptatt av hva man skal få oppleve her i dette livet. Det virker som for få har denne sjelevinner pasjonen som preget menighetene i langt sterkere grad tidligere.

Din far, Aril Edvardsen, er ditt store forbilde. Hva betyr han for deg i dette arbeidet?
– Ja, han er mitt store forbilde, han hadde nød for sjeler. Det var det som preget hele hans liv. Pappa var ikke ferdig med Norge. Jeg snakket mye med ham om det den siste sommeren han levde. Også derfor har jeg lyst til å være en av dem som er med og vekker de kristne opp her i landet. Jeg har stor tro på vekkelse i Norge. Jeg har også tro på at min generasjon kommer på banen igjen. Slik som vi selv har opplevd å gå sterkere inn i tjeneste på våre eldre dager, så kan det bli en hær av godt voksne folk som gir full gass for Jesus nå framover! Vi ønsker å være med å smitte dette som vi selv er besmittet av. Guds ild tenner i disse dager de kristne i vårt eget land med ny iver og nød, svarer Mona Edvardsen Selseng med pågangsmot og begeistring.

Troens  Bevis bladet for oktober 2019Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter