Ny jobb og nytt oppdrag for Arils barnebarn

Som barnebarn til Aril Edvardsen, har Ari Selsengs liv og arbeid vært formet rundt det meste som har skjedd i Sarons Dal. Fra 1. september begynner han å levere tjenester til et bredt spekter av organisasjoner gjennom ProFundo.

Hvordan har det vært å bokstavelig talt vokse opp i Sarons Dal?

-Det har vært veldig trygt og godt. En veldig god ramme for livet mitt. Fra jeg var liten var jeg med mamma og pappa på jobb, og det var liksom Sarons Dal som var hele livet, og det fortsetter det å være, uansett hva jeg gjør, forteller Ari Selseng.

-Jeg husker at jeg begynte å klippe plenen i Sarons Dal som 9-åring. Det var nok pappa, som da var vaktmester, som betalte meg ut av sin egen lomme, ler han.

–Det tok meg heller ikke lang tid å lære nøyaktig hvor alle stenene lå skjult i gresset, så jeg slapp å stadig bytte blad på gressklipperen.

Han tar en liten pause mens han smiler ved minnet.
–Men da jeg var 12 år fikk jeg «ordentlig» sommerjobb på badeanlegget. Også har det bare fortsatt.

Den tidligere badevakten er nå blitt IT ekspert og programutvikler og har rukket å bli 29 år.
-For meg var også det at jeg skulle begynne å jobbe i Sarons Dal etter studiene mine, enormt viktig.

Aril Edvardsen var i sin tid kjent for sine visjonære taler om fremtidens innovasjoner og tekniske muligheter. Troens Bevis er kjent for sitt pionerarbeid, og var ofte banebrytende når det kom til tekniske virkemidler på misjonsfronten. I dag ser du selv nye muligheter og utvikler både apper og andre installasjoner.
Har noe av dette dryppet over på deg?

-Vel, det som jeg syntes er viktig er at jeg fikk utvikle de evnene jeg hadde og har fått enorm frihet til å tenke nytt. Så jeg tok en bachelor i IT og informasjonsfag for å bli en programutvikler. Mye av det vi har gjort i Sarons Dal har vært nytenkning, uten noe standard dataprogram, så jeg har hele tiden jobbet med å finne nye løsninger. Det har vært utfordrende og givende, sier han beskjedent.

Så du har fått bruke utdannelsen din i Troens Bevis?
-Ja, 100 prosent!

Hva var din oppgave her?
-Da jeg begynte var jeg teknisk ansvarlig for den arabiske TV-kanalen Miracle Channel, som vi da drev, og web utvikler på markedsavdelingen. Med Miracle var jo hovedfokuset TV-program, og det kunne jeg ikke noe om. Men jeg løste mye av de tekniske bitene ved hjelp av nye løsninger gjennom data. Det samme fikk jeg gjøre på markedsføringsavdelingen, der jeg utviklet nettsiden og elektroniske skjema m.m. Så jeg har fått lov til å være med og tenke nytt, og det har vært spennende.

Så du har vært med på å lede utviklingen i Sarons Dal?
-Ja absolutt, det kan jeg si. Spesielt på Brevskolen med Introkurset Det Nye Liv. Der var jeg med og laget appen som nå tar Introkurset til et helt nytt nivå for mennesker verden rundt. Uansett hvor folk er, har de tilgang til dette Bibelkurset. Det at vi har det på en app som valgmulighet for brukeren, sparer oss trykkeutgifter og gjør det lettere tilgjengelig i avsidesliggende områder. Og i land med forfølgelse, er det også tryggere for elevene. Jeg laget et system i bunnen av appen som gjør at vi kan legge til en rekke språk etter hvert som vi får kurset oversatt, og om det skjer en korrigering på ett av dem, vil den sørge for at korrigeringen kommer på plass også i de andre språkene.

Hva har det gitt deg å jobbe i Troens Bevis?
-Følelsen av å være med på noe større og noe av verdi som familien min har vært med på å bygge opp. Bestefar har vært et veldig forbilde. Også gir en av seg selv på en helt annen måte enn det jeg tenker at en gjør på de fleste andre arbeidsplasser. Visjonen til bestefar ligger dypt i oss som jobber for Troens Bevis.

Men hva skjer for deg nå?
-Nå begynner jeg i ny jobb i ProFundo. Det er et fundraising og IT selskap som leverer forskjellige giversystem og databaser til organisasjoner som bl.a. Troens Bevis. Da får jeg på en ny måte brukt kompetansen min og utviklet den videre. Også får jeg bo i samme by som kona mi, det hjelper, smiler han.

Er du helt ute av Troens Bevis?

-Nei, jeg har laget mange systemer i Sarons Dal som jeg fortsatt må følge opp, for å si det sånn. Så litt kvelds- og helgejobbing blir det nok.

-Men uansett hva jeg gjør, blir Troens Bevis med på reisa – arbeidet og visjonen har uten tvil vært med på å forme meg til den jeg er i dag, understreker han.

Kilde: Troens Bevis bladet for oktober, 2019 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter