Kan fotball spre den kristne tro?

Jeg dro til Laos for å inspirere de troende som var der. Så feil kan jeg ta! Det endte meg at det var jeg som ble utfordret og inspirert. Jeg ble møtt av folk som tenkte milevis «utenfor boksen».

Det er ikke lett å spre evangeliet i Laos. Men en forretningsmann fikk en visjon under tider med stengte dører hvordan det kunne være mulig å nå alle provinser med evangeliet. Dette kunne skje gjennom å trene opp kristne fotballtrenere. Han var selv villig til å bidra økonomisk.

Vi ivrer for å spre evangeliet og ofte snakker vi om å «tenke utenfor boksen». Vi må være kreative og finne nye måter å spre evangeliet på. Det møtte jeg i Laos. Der vil de spesialtrene 72 dyktige fotballtrenere. I dag finnes det over 400 trenere som er aktive i alle provinser. Nå vil 72 av disse fotballtrenerne, på høyt nivå, ta på seg et spesialoppdrag – nemlig å bruke denne arenaen for å spre verdens beste nyhet!

Fotball er stort og det engasjerer mange. Skal fotballen nå også hjelpe oss å spre den kristne tro?
Vi har sett det fra Vietnam der landslaget nådde nye høyder under den kristne treneren sin. Bildene av den bedende treneren ble publisert verden rundt.

Mannen bak idéen

Det handler å komme UT med evangeliet – UT der folkene er. Akkurat nå jobber vi sammen med innfødte misjonærer i Laos for å organisere musikkfestivaler på store kjøpesentre. Det er ikke ofte vi kristne har utearrangementer i Norge.  Blir evangeliet «pakket inn» i kirkene våre?

Jeg gleder meg stort over den entusiasmen jeg møtte i Laos. Det vil gi store resultater. Om 10 år kommer det til å være en enorm endring – slik en nå ser over hele Asia.

Mens noen troende er lammet av muslimfrykt, fosser Gud den Allmektige fram. Evangeliet spres som aldri før.  Vi må våkne opp! Det finnes ETT våpen som overvinner ALT. Kjærligheten overvinner ALT. Den gir oss pågangsmot og kreativitet!

I dag er der 3% vekst i antall nye troende i LAOS.  Gud elsker menneskene og ingenting skal kunne forhindre at denne fantastisk gode nyheten skal spres. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter