Michael W. Smith: Uforglemmelig konsertkveld i Sarons Dal

– Vi vil alltid huske denne kvelden i Norge, sa Michael W. Smith mot slutten av konserten.  Med fullsatt sal og kjente lovsanger, var kjemien på plass fra første tone.

 

Konserten med Michael W. Smith i Sarons Dal ble en uforglemmelig opplevelse for både bandet og publikum. Med nærmere 2300 folk i salen var det nok en av de best besøkte konsertene noensinne i Sarons Dal.

Michael W. Smith regnes som en av tidenes største kristne sangere. Han har i flere årtider produsert og levert sanger som synges de fleste steder i verden.

Mens bandet rigget til konserten, ble det tid for en liten prat med hovedstjernen selv.

Rune og Sølvi Edvardsen koste seg på konserten med lovsangsleder Michael Smith og hans kone Debbie.

 

Dere hadde nettopp en konsert på Island som jeg vet ble veldig godt mottatt. Hva tror du det er som imponerer folk under konsertene dine?

-Jeg tror folk får en opplevelse. I USA kan vi gå på konserter hver eneste kveld, uansett hvem som er din favoritt sanger. Men når du opplever noe, spesielt når Gud er involvert, og den Hellige Ånd fyller hver millimeter på arenaen, så er det noe som skjer, og det forandrer folks hjerter. Publikum føler det, og de tenker, wow, hva er det som skjer her?  Også går de ut i kvelden, og noe er forandret. Også formidler de det de opplevde til andre, og slik blir det en smitte effekt ut til mange flere. Det viser hvordan en kan forandre verden gjennom én person som begynner å dele evangeliet med andre. Og det er det vårt publikum ofte gjør.  De forteller andre hva som skjedde med dem, og slik sprer det seg. Det er det som er skjønnheten i det vi gjør.

Det var  store folkemengder utenfor Sarons Dal hallen i påvente av konserten med Michael W. Smith.

 

Hvordan opplever du publikum i de skandinaviske landene. Reagerer vi annerledes enn andre steder?

-Jeg tror det amerikanske publikumet kanskje er litt bortskjemt. Her føler vi virkelig energien i rommet.  Jeg har turnert i USA i 30 år. Og jeg kan tenke at det er på tide å gi stafettpinnen videre til en yngre person, og det har jeg også gjort, men jeg tror fremdeles ikke at jeg er ferdig i oppdraget mitt.  Jeg føler at det beste er fremfor meg og at jeg har vinden i ryggen. Jeg tror det er noe storslagent som er i ferd med å skje rundt i verden, og jeg tror at jeg får være en del av det.

Det var flott å se den nyrenoverte Sarons Dal hallen fyllt til omtrent full kapasitet.

 

Hva tror du det er?

-Jeg tror det er det vi har bedt om i lang, lang tid. At det skal komme en massiv vekkelse. Det står i skriften, at Gud vil utøse sin ånd i de siste dager, og det er det vi ber om hele tiden, år etter år. Jeg føler at vi er rett på kanten, rett i begynnelsen, av ett stort gjennombrudd over hele verden, spesielt med lovsangsbevegelsen.  Men vi må være forsiktig å passe på slik at vi ikke bare synger sangene, men setter ut i aksjon det vi synger om.  Mater vi de fattige, tar vi hånd om de foreldreløse? Er vi en stemme for de som ikke har en stemme? Det er det som gir gjenklang i Guds hjerte.  Dersom vi ikke gjør alt dette, kan vi like godt stoppe å synge.

Med andre ord, du er der for å gi folk ett budskap de kan ta med hjem, ikke først og fremst for å underholde?

-Absolutt! Det er jo en viss grad av underholdning i konsertene. Men jeg tenker at hovedrollen jeg har som lovsangsleder er å skape en atmosfære der Gud kan møte mennesker.

-Vi er her på konserten fordi det var bursdagspresangen fra mannen min, ler Nina Lind. -Også er vi veldig glad i lovsang, og har lyttet mye til musikken hans, også spiller jeg også låtene hans litt i enmanns bandet mitt, forteller Trond Lind.

 

Når folk går hjem fra konserten i kveld, hva det ene du gjerne vil at de skal ta med seg?

-Jeg vil gjerne at de skal si at «dette skal gå bra, Gud er med og jeg kommer til å klare det». For jeg garanterer at det er noen her i kveld som er ferd med å gi opp.  Det spiller ikke noen rolle hvor aktive vi er i en menighet. Vi har alle våre sår. Og våre sesonger som ikke er topp.  Jeg vil at folk skal gå ut med håp, at de skal vite hva det håpet er, og at det er det de formidler videre til andre etterpå.

Det var god kjemi mellom artist og publikum.

 

Sant til sitt ord, er det ikke mange minutter inne i konserten før Michael W. Smith forteller historien om ei 18 år gammel jente han hørte fra. Hun hadde en forferdelig fortid, og var på vei til å gi opp. I bilen får hun høre en av Michaels lovsanger på radio, og hun blir så grepet av Guds nærvær at hun stopper på siden av veien og gir sitt liv til Gud.

-Hvis det er noen der ute i salen som kjenner seg igjen, fatt nytt mot. Gud er her og han vil hjelpe deg, oppmuntrer Michael.

Kvelden fylles med den ene kjente lovsangen etter den andre, akkompagnert av et proft team på lyd, lys og video.

 

Tonen er satt, og kvelden fylles med den ene kjente lovsangen etter den andre, akkompagnert av et proft team på lyd, lys og video.

Innen kvelden er over er stemningen ladet. Folk reiser seg, løfter hendene og er med i sang etter sang.

Under  sangen «Miracles» vises det eksempler fra nyhetshistorier der det umulige har skjedd.  Berlin muren som ble revet, flyet som mot alle odds nødlandet på Hudson river i New York, fotballelaget i

-Vi vil alltid huske denne kvelden i Norge, avslutter Michael, og det høres ut som om han mener det.  Det ble en uforglemmelig kveld både for publikum og band.

Innen folk strømmer ut i sommernatten er det nok flere som går ut med fornyet håp om en Gud som ser dem, bryr seg og vil hjelpe.

 

For å se taler og seminar fra Sommerstevnet 2019 kan du gå her. Scroll deg ned til WEB-TV og klikk deg inn på opptak.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter