Med kall til å nå de kriminelle

Sebastian Stakset har på rekordtid gått fra å være en av Sveriges mest beryktede kriminelle, til å bli en av Skandinavias mest ettertraktede kristne forkynnere. Mandags kveld gledet han stevnefolket med inspirerende evangelieforkynnelse full av framtidstro.

Av Harald Mydland

Sebastian kom direkte fra teltkampanje i Sverige hvor hundretalls unge har kommet til tro. Han talte på mandags kveldsmøte og seminar onsdag formiddag under årets sommerstevne.

Fra bekmørke til Guds lys
«Jeg kom fra et beksvart mørke og inn i Guds lys. Det har vært som et eventyr og jeg gråter hver dag over Guds godhet. Jeg vet at jeg var en stor synder. Hvis du googlet ordet «synd» i Sverige på den tiden, kom mitt navn og bilde opp», fortalte Sebastian.
«Meningen med våre liv er at vi skal bygges opp ved Guds ord og samtidig vinne mennesker for himmelen. Guds menighet skal være aggressiv og erobrende. Vi befinner oss i en krigssone. I Sverige har mange forsamlinger rygget tilbake. Det er nesten som i Apostlenes Gjerninger, der vi leser at menigheten satt bak låste dører av frykt for jødene.
Men på pinsedag skjedde det noe: Den Hellige Ånd kom over dem og 3 000 søkte frelse samme dag. Disiplene begynte å utbre evangeliet og be for syke. Musen ble til en løve. De ble satt i fengsel av Det høye Råd, men Peter stod fram og svarte dem frimodig og fylt med Den Hellige Ånd», proklamerte Sebastian.

Sebastian Stakset var en av Sveriges mest beryktede kriminelle.

 

Kall om å gå tilbake til de mørke stedene
«Jeg fikk et profetisk ord fra en kvinne i Frelsesarmeen. Før det opptrådte jeg mer som en «frikirkeklovn», som gikk fra kirke til kirke og forkynte Guds ord. Kvinnen sa til meg: «Ditt kall er å gå tilbake til det mørke du kom fra og bringe Guds lys inn der.»
«Kallet kom tilbake flere ganger. Jeg begynte å bli invitert til fengsler og mørke steder. Det kjentes vanskelig og hardt, men evangeliet sprenger seg inn og fortrenger mørket. En gang ble jeg invitert til et sinnssykehus. Halvdelen av beboerne der dør før de er 25 år.
Jeg kom inn med Bibelen i hånda. Da skrek sjefen: Ta bort Bibelen. Du får ikke lese i den. Men det betydde bare at alle etterpå ville lese og finne ut hva som står i Bibelen. Jeg kjente en enorm ondskap der, og merket at noe var feil på dette stedet.
På plenen utenfor ropte jeg til Gud fra dypet av mitt hjerte. Gud ser til hjertet og motivet bak bønnen. En uke senere slo avisene opp forholdene der på sykehuset. Hele staben fikk sparken. Ansatte hadde forgrepet seg på unge jenter og lederen visste om det. Bønnen ble hørt og besvart».

Mange kom frem for forbønn etter Sebastians tale mandag kveld under Stevnet.

 

Moses ble kalt av Gud til å befri sitt folk
Sebastian tok deretter eksempel fra Bibelens Moses som fikk kall av Gud til å befri Israels folk som befant seg i Egypt. Han var fostret opp hos Farao, og fikk en dag se en egypter slå en hebreer, en av hans brødre. Moses slo egypteren i hjel og gravde ham ned i sanden.
Neste dag oppdager han at hendelsen var blitt kjent. Moses rømmer landet og slår seg ned i landet Midjan. Senere leser vi at Gud kaller Moset ut av en brennende busk. Han får oppdraget med å gå tilbake til Farao, og føre sitt folk ut av Egyptens land.
«Påskelammet som skulle slaktes er et forbilde på Jesus som gav sitt liv for oss på korset. Jeg elsker å lese om Jesus i evangeliene. Han var synderes venn og gikk ut der behovene fantes. Jesus gikk til de kriminelle og utstøtte i samfunnet», fortsatte Sebastian.

Jesus hater synden men elsker synderen
«Før jeg var 10 år gammel begynte djevelen å si til meg: Ta ditt liv! Men Jesus møtte meg med kjærlighet. Johannes 3:16 og 17 forteller at Gud elsket verden så at Han ga oss Jesus til å dø på et kors for våre synder. Jesus kom ikke til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved Ham.
Tenk deg hvilken vei Han gikk. Han gikk på korset for våre synders skyld. Betalte prisen for oss, ble gjort til synd og tok vår vanære på seg. Jeg møtte Jesus som kriminell. En kvinne var tøff nok til å tale til meg. Vi var farlige, bar pistoler og skuddsikre vester. Men kvinnen var frimodig og det fins kraft i evangeliet.

Jesus ydmyket seg og kom ned til vår jord. Han hjalp de som trengte hjelp og elsket synderne. Hans kjærlighet forvandlet dem. Hans kjærlighet er uten krav. Men vi gir dessverre ikke alt som vi burde til Ham. Gud har kalt oss til å gå ut og fortelle at det bare fins en vei til himmelen.

Gud har kalt oss til å gå ut til de unådde. Vi kan ikke beholde evangeliet for oss selv. Jeg tror vi kommer til å se tidenes største vekkelse i våre skandinaviske land. Vi skal få mange med oss til himmelen.», avsluttet Sebastian, og inviterte folk fram til plattformen for forbønn og et møte med Gud.

Følg med på live streaming av formiddagsmøte kl.11:00 og kveldsmøte kl.19:30 hver dag på Facebook og vår nettside.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter