Flott åpningsmøte lørdag kveld

-La oss pakke ut Jesus, var Rune Edvardsens budskap lørdag kveld. 

Av Harald Mydland

Feststemte sangere fra SALT Lovsang Bergen slo an tonen, da stevnesjef Sten Sørensen ønsket stevnefolket varmt velkommen til årets store stevnebegivenhet, i den flotte nyrenoverte Sarons Dal-hallen. Kvinesdals ordfører Per Sverre Kvinlaug (KrF) hilste velkommen til «vakre, vennlige og vågale» Kvinesdal kommune, og håpet stevnefolket ville få oppleve innholdet i dette spenstige slagordet i løpet av uka.

«Vi gleder oss stort over Sarons Dal. Dette er et fantastisk møtested for både store og små. Stedet og arbeidet betyr mye for bygda vår og vi er alle inspirert over den livsgjerning som er bygd opp her, understreket Kvinlaug, og siterte et slagord han mente betegnet arbeidet som går ut fra Sarons Dal: «Den beste mosjon for hjertet er å bøye seg ned og løfte andre opp».
Ordfører Kvinlaug hadde med seg en gavesjekk fra Kvinesdal kommune på kr. 5 000 til Dina-stiftelsen som han overrakte Rune Edvardsen. Deretter delte han ut en flott blomsterbukett til Sølvi, Rune Edvardsens kone.

SETT MED EGNE ØYNE
«Noe av det fineste med stevnene i Sarons Dal er å møte dere. Det trengs ikke alltid så mye for å oppnå mye, bare Gud er med oss, begynte Rune Edvardsen, og fortsette med å dele relativt sterke inntrykk fra noen av hans siste utenlandsreiser.
Rune har blant annet besøk Uganda og Egypt flere ganger den senere tiden og var nylig i Irak, for å knytte viktige kontakter i dette sterkt muslimske landet.
«Jesus er altfor innpakket i dag. Han skal liksom passe inn i det vi bestemmer. Jeg tror på en Jesus som er pakket ut på en slik måte at verden får se Ham slik Han egentlig er», fortsatte Rune, og tok oss med på en reise til Uganda, der han traff Noelline, en sterkt multihandikappet kvinne i førtiårene. Hun sitter i rullestol, men lever et sterkt liv der hun gjør Jesus synlig for folk i hennes nærmiljø.

TAR SEG AV 51 STERKT HANDIKAPPEDE BARN
Trass sitt eget handikap tar Noelline seg av 51 sterkt handikappede barn. Selv er hun lam i føttene og må til tider krype i gjørma for å ta seg framover. Men hun har et varmt hjerte som banker for de mest sårbare og svake menneskene i samfunnet.
Noelline hjelper barn som har vært utsatt for de mest fornedrende og ufattelige ting i livet. En dag ble en baby lagt i en plastpose utenfor huset hennes.
«Hvorfor i al verden kom de til henne med denne babyen? Hva med de andre i landsbyen?», spurte Rune, som så Jesu kjærlighet gjennom denne kvinnen som hadde funnet gleden i livet ved å løfte andre mennesker opp til verdighet.
«Det var som en stemme sa til meg: I dag ser du Jesus». Den sterkt handikappede kvinnen tar seg av døve, lamme og andre med ulike handikapp, samtidig som at hun selv er multihandikappet. Et sterkt vitnesbyrd om hva som kan skje når Jesus får tak i et menneskets hjerte. «Hun hadde pakket Jesus ut og viste andre hvem Han virkelig er», poengterte Rune.

«SE, JEG ER MED DERE»
Rune minnet om misjonsbefalingen om å bringe evangeliet ut til alle folkeslag. Jesus sier at Han er gitt all makt i himmel og på jorden. Derfor lyder kallet om å gå ut.
«Jesus sa: Jeg er med dere alle dager. Han er med oss 24 timer i døgnet. Den eneste måten Jesus kan nå ut til folk er gjennom oss. Vi er Hans kropp, Hans hender og føtter. Hans kraft bor i oss. Vi må se kraften i det vi holder på med. Vi må tale til de situasjonene vi står overfor og oppleve det samme som Jesus gjorde da Han sa: Bli lys, og det ble lys!
«Guds skaperkraft bor i oss. Det fins enorme muligheter i dag til å nå ut til folk. I verden fins det i dag 2.4 milliarder barn. 60-70 % av verdens befolkning er under 20 år. En ny teknologisk verden gir oss helt andre muligheter enn for ganske få år siden.

EVANGELIET GÅR FRAM I VERDEN I DAG
«De unge er verdens framtid. De er åpne og sultne, fortsatte Rune. 300 millioner mennesker har kommet til tro på Jesus gjennom de siste 10 årene. Men kun 10 % av dem bor i våre vestlige land. Det er en utfordring for oss.
I Afrika fins det i dag 360 millioner troende. 80 % av disse har kommet til tro på Jesus som følge av Skandinaviske kristne misjonærers innsats. Nær 2.7 milliarder mennesker tror i dag på Jesus som sin frelser.
Men det fins fortsatt 7078 unådde folkeslag i verden i dag. Av 100 dollars som brukes i kirkene i dag går kun 1 cent; en tusendel til misjon blant unådde. 87 % av alle misjonærer jobber i land der evangeliet allerede er kjent.
I 2018 ble det gjennom virksomheten til Troens Bevis plantet 2 500 menigheter i mange land verden over. Ca. 148 000 mennesker søkte frelse gjennom de ulike «innhøstningsredskapene» til Troens Bevis.

Følg live streamingen av formiddagsmøtene kl 11:00 og kveldsmøtene kl 19:00 over Troens Bevis sin Facebook og nettside.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter