Familieminister besøker Sommerstevnet i Sarons Dal

Statsråd Kjell Ingolf Ropstad skal klippe snor og delta i paneldebatt om ytringsfrihet og toleranse første mandagen under Sommerstevnet i Sarons Dal.

-Kjell Ingolf Ropstad kommer ikke som KrF representant, men som familieminister, og vi er glad for at han vil sette av en dag i Sarons Dal, sier Stevnesjef Sten Sørensen.

Mandag 8. juli vil familieministeren først delta med et debattinnlegg om «Ytringsfriheten og toleransen i dagens samfunn» som svar på spørsmålet «Er intoleransen på frammarsj?» Etter innlegget blir det paneldebatt med flere deltagere.

Samme ettermiddag klipper Kjell Ingolf Ropstad snoren for åpningen av det første «Alle sammen møte» for hele familien inne i hallen. Denne samlingen med Jarle Waldermar i spissen erstatter den tradisjonelle Planetavslutningen som har vært utenfor hallen de siste årene.

Jarle Waldemar skal lede den nye «Alle Sammen» samlingen under Stevnet.

-Min drøm er at vi skal fylle opp hallen med alle generasjoner, sier Jarle Waldemar.

– Dette er en samling som blir relevant for alle. Den blir ikke barnslig, men barnevennlig, understreker han.

Det er ventet opp mot 1000 barn og unge som skal delta på Planetene fra mandag til fredag under Stevneuken i Sarons Dal.

-Ellers synes vi det er flott å kunne invitere til en ny stevneopplevelse i vår nyrestaurerte hall. For de som ikke fikk med seg fjorårets Stevne, blir det garantert en fantastisk opplevelse å se de nye lokalene, lover Sørensen.

– Jeg kan også love at det blir ingen harde trebenker lenger, alt er oppgradert til dagens standard, ler han.

Stevnesjef Sten Sørensen garanterer at det er ingen harde trebenker i den nyrenorverte hallen.

Det innebærer ny innendørs kafé, flotte sitteplasser utendørs og et eget lekerom for de yngste.

-Ellers vil jeg nevne at Stevnets talere kommer fra et bredt spekter med navn som Rune Edvardsen, Egil Svartdal, Carl-Gustaf Severin, Sebastian Stakset, Thomas Åleskjær og Øystein Gjerme. I tillegg har vi Fellesgudstjenesten siste søndag der flere prester fra distriktet deltar.

Det blir i tillegg to konsertkvelder med henholdsvis Ole Børud og Michael W. Smith. Siste dagen står også forestillingen «Avslørt» på programmet med Egil Svartdal og Samuel Ljungblahd.

-Vi har lagt til rette for at de ti dagene i Sarons Dal fra 6. -14. juli er mere enn en vanlig ferieuke. Vi tror at både voksne og barn kommer til å reise hjem igjen med fornyet motivasjon og godt påfyll av det slag som gjør hverdagen rikere, sier Stevnesjefen.

Se Stevneprogrammet her

Last ned StevneappFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter