Sterk offensiv i Himalaya og Nepal

Innfødte evangelister i denne regionen satser sterkere enn noensinne på å hjelpe de fattige og sårbare. De tilbyr medsiner og legehjelp gjennom en mobil klinikk, støtter gategutter og  trener opp nye evangelister.

-Jeg har hatt en visjon om å virke blant de forskjellige folkegruppene og kulturene som er samlet i vårt område, men jeg hadde ikke en ide om hvordan jeg skulle begynne, sier Soni Rai.

Hun var en av 30 kristne ledere fra Bhutan, Nepal, Sikkim og Darjeeling Hill som var samlet i 40 dager for å få intensiv evangeliserings opplæring av Troens Bevis sin feltleder i Himalaya.
Det var blant annet evangelister, kvinnelige ledere, ungdomsledere og lovsangsledere som også fikk en innføring i hvordan de kan bruke Troens Bevis sitt Introkurs for å nå ut med evangeliet i Himalaya regionen.

-Nå forstår jeg at det aller viktigste vi kan dele er Guds kjærlighet, som ble synliggjort på korset da Jesus døde for våre synder. Jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk være med på dette kurset, og nå vet jeg hvordan jeg skal komme i gang, forteller Soni Rai.

Tretti fremtidige evangelister var med på en intensiv opplæring i 40 dager.

 

 

Tilbyr gratis medisinsk hjelp
Våre evangelister  har fått støtte av lokalt helsepersonell til å starte en medisinsk klinikk der de nå kan tilby gratis legehjelp.  Mennesker i disse området kan ha lidt av forskjellige plager i lang tid uten å få hjelp.

-Jeg har fått gratis medisiner hver gang jeg trengte det, forteller 20 år gamle Nabin Malla.

-Mannen som hjalp meg var veldig vennlig, og han ønsket meg alltid god bedring.

Nabin forteller videre at etter en måneds tid med behandling fikk han høre noe han aldri hadde hørt før.

-Han som hjalp meg sa at Gud er god hele tiden! Jeg så hva denne mannen gjorde for oss og tenkte at det måtte være et tegn på Guds kjærlighet. Jeg begynte å oppsøke han for å høre mer om evangeliet, og jeg fikk Introkurset Det Nye Liv fra han. Etter å ha lest kurset begynte jeg å tro på Jesus. Nå går jeg i kirken og jeg føler meg veldig heldig som kan kalle meg et Guds barn!

-Jeg så hva denne mannen gjorde for oss og tenkte at det måtte være et tegn på Guds kjærlighet, sier Nabin.

 

En annen som har fått livet sitt forandret av den medisinske klinikken er 18 år gamle Basanti. Hun hadde hyppige magesmerter.

-Familien min tok meg til en sjaman. Han gjorde noen mystiske ritualer, men det hjalp ingenting, forteller hun.

Så kom evangelisten med den medisinske klinikken til landsbyen hennes.

-Jeg fikk medisiner flere ganger, de hjalp, men smertene kom alltid tilbake. Jeg delte fortvilelsen min med han som gav meg medisinen. Han introduserte seg som en som følger Jesus, og han sa at han kunne også be for meg. Jeg ble helt sjokkert, for jeg hadde aldri sett at noen kunne be for andre på den måten.

Evangelisten foreslo at Basanti skulle begynne å be selv hver gang hun fikk smerter.

-Han sa at alt er mulig for Gud, og oppmuntret meg til å ha tro. Jeg gjorde som han foreslo, også oppdaget jeg at bønnen hjalp, smertene forsvant og jeg merket at kroppen min begynte å lege seg så jeg ble helt frisk.

Basanti ble så glad at hun inviterte evangelisten hjem på middag så han kunne dele evangeliet med familien hennes.

-Nå har jeg tatt imot troen på Jesus og jeg har også tatt Introkurset. Nå føler jeg at jeg lever et velsignet liv i Kristus.

-Nå har jeg tatt imot troen på Jesus og jeg har også tatt Introkurset, sier Basanti.

 

Dette er Introkurset:
-232.289 tok Introkurset i 2018
-87.133 oppgav at de ble frelst
-636 nye elever daglig!
-283 i snitt tar imot troen daglig
-8 oppfølgingskontor i 7 land
-egen Introkurs app!
-Nytt kontor i Burkina Faso i april

En gruppe hjemløse gutter får spandert et måltid mat på en resturant.

 

Hjelper gatebarna i Pokhara
Fritidsklubben Rock House i Nepal samler ungdommer og barn til forskjellige aktiviteter hver dag i uken. Våre evangelister i Pokhara i Nepal har to slike fritidsklubber, den andre ligger i Katmandu. De unge kan komme for å ta musikk timer eller være med på andre gøye aktiviteter. Etter hvert får de også tilbud om å ta Introkurset. Mange av ungdommene kommer til tro, og flere engasjerer seg etter hvert i utadrettet evangelisering. I Pokhara har de begynt å gå ut til de mange gatebarna som er hjemløse og som ikke har foreldre. De har nå en samling med gatebarn hver søndag, og gir dem forsyninger som klær, såpe og tannbørster. De gir også gatebarna rådgivning og støtte for å komme seg videre, og de har også en bønnetjenste der barna får oppleve  kjærlighet og omsorg.

Du er med å gjøre en forskjell i andres liv hver eneste dag ved å  bli en fast støttepartner av Troens Bevis.  Du kan også støtte med en enkeltgave.  Hver gave gjør en forskjell! 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter