Hvordan bli lik Jesus?

Rune Edvardsen spør hva det er som skiller Jesus fra alt annet.

Mye dreier seg om dette i forkynnelsen i menighetene. Om hvordan vi må være og bli. Vi har alle dette temaet oppe i våre liv. Og det er bibelsk og viktig. Mange har kjempet med dette spørsmålet – og strever med det.

Noen tror det er å stå opp tidlig om morgenen og sitte med en kopp kaffe og lese Skriften og ta en time i bønn. Eller be høyt og inderlig på møtene og alltid måtte bli hørt.

Noen tror det er å slå ned på alle andres feil eller meninger. Hevde en slags rett som har oppstått gjennom opplevelser og av kultur en har levd opp i. En blir ikke mer lik Jesus på denne måten.

Noen tror det er å skape en atmosfære og stemning i lovsang og tilbedelse. Sterke følelser og tårer. Disse stundene er fantastiske opplevelser.

Men hva er de tingene som beskriver Jesus i få ord?

Det som skiller Jesus fra alt annet er den ubeskrivelige kjærlighet som overgår all forstand. Den kan ikke diskuteres eller begrenses, for den er over menneskelig forståelse. Ikke bruk tid på å forstå dette, men ta i mot og del videre. Forsøk å være som Jesus og ha andre som mål for nåde og kjærlighet.

Min gode venn, Martin Cave sier det så bra: Hos Jesus er et godt sted å ha det vanskelig. Sammen med han som kan og har all makt i himmel og på jord.

Jesus vil nå alle på jord. Menneskene er Hans egne skapninger. La oss fullføre oppdraget – drevet av kjærligheten.

Hvordan bli lik Jesus? Det må da være å ha mer nåde og kjærlighet og gi sitt liv for andre.

Kilde: Troens Bevis bladet for mai, 2019.

 

Hold deg oppdatert med siste nytt fra misjonsfronten, sterke vitnesbyrd og trosinspirerende artikler.  

Få Troens Bevis bladet tilsendt gratis.

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter