Kina: Tragedien som førte til frelse for to familier og 72 personer i nabolaget

-Jeg vil gjerne dele en bemerkelsesverdig historie – en historie som har forandret livet mitt og livene til de rundt meg, sier kineseren Di Che Li.

Det er i dag 9,2 prosent kristne i Kina. Det utgjør ca.129,5 millioner av en befolkning på over 1,4 milliarder.  Her kan du lese hvordan et møte med en nasjonal evangelist dramatisk forandret livet til en rekke mennesker:

«Jeg heter Di Che Li ( navn er endret).  Jeg er gift og far til tre. Jeg hadde ikke noe religiøs tro, og hadde sterke anti-kristne holdninger.

Mitt daglige yrke innebar mye kjøring. Så skjedde det plutselig noe som forandret alt for meg. Ved et uhell kjørte jeg på en person som mistet livet sitt i ulykken.

Konsekvensene var alvorlige. Jeg ble arrestert og måtte møte i retten da politiet mente at det var min feil. Trusselen om fengsling skapte en stor frykt i meg. Men mens jeg ventet på at saken skulle komme opp for retten, fikk jeg plutselig et uventet besøk på cellen. En Jesu fotsoldat (lokal betegnelse på Troens Bevis’ støttet evangelist), banket på døren.

Hele familien min var dypt fortvilet. Tanken på den drepte mannen hjemsøkte tankene mine, og frykten for fengsel økte min uro. Evangelisten kom på flere besøk der han ba for meg og familien min, samtidig som han holdt motet vårt oppe. Etter en lang rekke søvnløse netter klarte jeg å slappe litt av.

Evangelisten delte også et sterkt bibelord fra Jeremias 33,3:

«Kall på meg, så skal jeg svare deg og fortelle deg store og uransakelige ting du ikke vet.»

Disse ordene ble en kilde til styrke for meg. Det fikk meg til å søke den levende Gud om hjelp midt i min krise. Tre dager senere, mens jeg sto foran dommeren i rettsalen, skjedde det noe ekstraordinært. Jeg klarte å beholde roen mens jeg svarte på spørsmålene om ulykken og forklarte hendelsesforløpet.

Mot alle odds følte jeg at Guds nåde grep inn. Dommeren trodde på det jeg fortalte, og jeg ble frifunnet og spart for fengsel. Det førte til at jeg og hele min familie tok imot troen på Jesus.

Det er i dag 9,2 prosent kristne i Kina. Det utgjør ca.129,5 millioner av en befolkning på over 1,4 milliarder.

 

Oppmuntret av evangelisten, strakk vi også ut en hånd til familien til den avdøde. Vi gav litt økonomisk støtte og utrykk for vår kjærlighet og omsorg. Vi delte også vår nye tro på Jesus med enken etter den avdøde. Overraskende nok reagerte hun ikke med harme. Hun ble dypt rørt av det vi fortalte og ønsket selv å ta imot Jesus som sin frelser.

Vi er utrolig takknemlig for evangelisten som tok kontakt med oss. Først tok min kone og jeg imot Jesus, fulgt av våre barn, og til slutt hele familien til den avdøde! Gjennom Guds nåde har vi nå vunnet 72 mennesker i området vårt ved å dele budskapet om Jesus.

Livene våre er helt forandret. Vi har fått oppleve hvordan Gud kan bruke selv noe av det mest smertefulle en kan oppleve til velsignelse for andre. Ingenting er bortkastet i Guds hender!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter