Slik jeg ser det: Guds trofasthet

Et av mine første minner om bønnesvar handlet om det ‘daglige brød”! Jeg hørte mamma be med tårer om kvelden, når hun trodde vi barna sov, skriver  Sven Andersen.

av Svein Andersen, forlagssjef for Hermon.

«Selv når du ikke ser Ham, ser Han deg og kjenner din sak!” – for et utrolig løfte for alle oss som tross nypussede briller ofte ikke kan se Ham eller merke hvor nær Han er alle som påkaller Ham!

Et av mine første minner om bønnesvar handlet om det ‘daglige brød”! Jeg hørte mamma be med tårer om kvelden, når hun trodde vi barna sov. Pappa var reisende predikant, og lønnen ofte mangelfull. Da ba mamma, etter å ha utnyttet alle muligheter for selvberging fra natur og hage – og tjo og hei før fire kvister rakk å dele seg – VIPPS, dagen etter stod det en kurv matvarer på trappen, eller det lå en konvolutt med ekte pengesedler i postkassen. (Noen innbiller seg at det var DnB, men de tar feil – det var Gud som oppfant ‘VIPPS” – plutselig er bønnesvaret der!)

Jeg har senere i livet – gjentatte ganger – opplevd plutselige bønnesvar. Som nyfrelst med gammel bil uten penger til mer enn 2 liter drivstoff (tro det eller ikke, men én gang i forrige årtusen var prisen kr. 2,50 pr liter) – og VIPPS, en søster kjenner en ‘påminnelse’ og løper fra sin arbeidsplass til Esso-stasjonen og betaler full tank!

Eller da vi som unge misjonærer bodde i Hong Kong med to barn, og hadde brukt opp alle egne ressurser og tilsendte gaver, var i virkelig pengeknipe og timer unna å ringe våre foreldre og be om lån til flybilletter hjem – og VIPPS, i Postboksen lå en sjekk som dekket alle våre behov i 6 måneder framover!

Gang på gang de førti årene som har gått siden Hermon Forlag ble startet, har vi vært i menneskelig sett “umulige” situasjoner. Noen ganger har utfordringene kommet på grunn av egne feil, i andre tilfeller har problemene blitt påført av andre – eller av verdenssituasjoner som i valutakrise og Covid-19. Uperfekte mennesker og pengemangel kan gi deg uvanlig kraftige motbakker, og der … når det virker som om alt håp er ute – også DA ser Han deg, og VIPPS, kommer overnaturlig hjelp og visdom til å takle den ‘Goliat’ du står overfor!

Herren har i etter sin nådes rikdom sendt det vi har behøvd – og ikke minst friskt mot og vilje til å ikke gi opp!

Jeg vet ikke hvor lenge du har kjent Jesus, men har du noen gang satt deg ned med penn og papir for å skrive ned ‘alle Hans velgjerninger’? Hvor ofte Gud har tilgitt dine feilsteg, helbredet dine sår og sykdommer, båret deg på englevinger? Ta deg tid til det i sommer – og VIPPS så fylles du med ny glede og takknemlighet!

Når vi, som har opplevd så mye av Guds tilgivende kjærlighet og nåde i våre liv, nå lever i et fritt land uten krig, og stort sett har mer enn nok til mat og klær hver uke – skal ikke vi også i sommer kjenne Guds hjerte og bruke VIPPS 26195 – og så vipps har barn som lever i mørke og håpløshet – et nytt hjem!

Det vil i alle fall jeg og min familie gjøre! Gud velsigne deg!

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 

 

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter