aliceegeland-web

Alice Egeland

– Alice ville at mest mulig skulle gå til misjonen

Alice Egeland ga over 1 million kroner til Troens Bevis i sitt testamente. – Hun brukte lite på seg selv og ville at mest mulig skulle gå direkte ut til misjonen. Derfor valgte hun Troens Bevis, sier svigerinnen Anna Egeland.

Av Glenn Tønnessen

Da Alice Egeland døde i november, 91 år gammel, hadde hun i god tid i forveien skrevet sitt testamente. Pengene gikk til flere misjonsorganisasjoner. I overkant av 1 million gikk til Troens Bevis sitt arbeid.

 

Alice kommer opprinnelig fra Kvinesdal men flyttet via USA til Mandal i 1964 sammen med sin mann Sverre.

 

– Sverre var min eldste bror. Han døde i 1997. Alice var så opptatt av å høre på radio fra Sommer-stevnet i Sarons Dal. Hun var dårlig til bens og kunne ikke alltid være tilstede i Sarons Dal.

 

– Hvordan var Alice som person?
– Hun var veldig gjestfri og så var hun en kristen så lenge jeg har kjent henne. Både hun og mannen var alltid opptatt av misjon og at evangeliet skulle nå ut til mennesker, forteller svigerinnen.

 

– Alice valgte i 2010 å forandre sitt testamente slik at det også omfattet Troens Bevis?
– Hun ble så opptatt av at pengene ikke skulle gå til administrasjon slik hun hadde sett hos noen organisasjoner. Mest mulig måtte gå ut til misjonen! Hun synes at Troens Bevis drev et mer effektivt misjonsarbeid. Så derfor forandret hun sitt testamente.

 

– Hun var veldig opptatt av og ikke bruke penger på seg selv, og for all del ikke sløse. Hun brukte lite til å reise. Hun ville at hennes livsverk kan nå ut til nye mennesker og leve videre etter sin bortgang.

 

– Hva synes dere i familien om at hun testamenterte bort sin arv?

 

– Det var vi forberedt på og gjort kjent med og hadde pratet om. Vi synes at det var flott at hun valgte det.