fbpx

KidzPlanet

6. – 10. juli

KidzPlanet er for barn mellom 11 og 13 år og lar barna velge mellom ulike aktiviteter etter interesser.

Dagene starter med KidzPlanet-møte i Stålhallen kl. 09:30. Her får barna møte Jesus gjennom lovsang og kreativ forkynnelse. Som regel har vi et tema som går gjennom hele uken.

 

Deretter starter aktivitetene. Du kan velge mellom fire grupper – sport, dans, villmark og X-tra. Sistnevnte er en linje eksklusivt for deg som skal begynne på ungdomsskolen til høsten.

 

Sport

Ballspill og moro, utfordringer og lek. En av dagene blir det rafting i Mandalselva! En annen dag turneringer og bading. Og torsdag til fredag blir det overnatting i en gymsal med nattbading i Sørlandsbadet i Lyngdal.

 

Dans

Denne gruppen har blitt veldig populær, og fylles raskt opp. Instruktører lærer gruppen forskjellige danser, samtidig som man er med på litt andre aktiviteter også, og overnatter sammen med Sport. Gruppen kommer til å framføre det de har lært i løpet av uken, på avslutningsmøtet fredag.

 

Villmark

Er for dem som liker å herje og ha det gøy ute. Programmet er ulikt fra år til år, men lavvo-bygging, badeland og teambuildingsoppgaver har vært noen av aktivitetene. En av dagene er det rafting i Mandalselva, og torsdag til fredag blir det eget opplegg med overnatting på leirstedet man har laget.

 

Xtra

I fjor utvidet KidzPlanet med 1 år, og denne linjen er kun for de som skal begynne på ungdomsskolen til høsten. Det vil bli plukket fra de gøyeste aktivitetene fra Kidz og noe fra Youth. (Barn i denne aldersgruppen kan selvfølgelig også velge Sport, Villmark eller Dans dersom de heller vil det.)

Dette skjer på KidzPlanet

Kl. 09:30 KidzPlanet-møte i Stålhallen.

Kl. 10:15 Aktiviteter. Deltakerne fraktes med buss ut til aktivitetene. Opplegget er forskjellig fra dag til dag, og fra gruppe til gruppe

Cirka 16:00 Ankommer Sarons Dal. Ankomsten kan variere litt fra dag til dag. (Det vil du som pårørende få fortløpende beskjed på sms om i løpet av uken) Ansvaret for barna overlates til foreldrene når aktivitetene er slutt.

Kl. 19.30 til 21:00 Tweensmøter for 4. til 7. klasse i Stålhallen. PS: Du trenger ikke å være deltager på planetene for å delta på dette. Alle barn i denne aldersgruppen er velkommen.

 

Torsdag-fredag Overnatting, enten på speidersted eller i gymsal.

Fredag kl. 15:00 KidzPlanet-avslutning i Sarons Dal-hallen, på «Alle Sammen» møtet med Jarle Waldemar.

Praktisk informasjon

Hovedledere:

Tommy Haug (Hovedansvarlig. tlf.90053200)

Julie Fosse (Møteansvarlig. tlf. 92087430)

Jarle Larsen (Villmark. tlf 90608673)

Tommy Haug (Sport. tlf. 90053200)

 

Aldersgruppe

Fra 11 til 13 år. (Det året man fyller 11 år).

 

Dato

Mandag 6. juli til fredag 10. juli.

Kl. 09:30 til cirka kl. 16:00 (noen dager er man borte lengre).

 

Pris

Kr. 1500,-  ved påmelding før 1. mai (Kr. 1750,- etter 1. mai.)

 

Innsjekking


Ved innsjekking får deltaker utlevert deltagerbånd. Vi anbefaler alle deltakere å sjekke seg inn på Planetene søndag for å unngå kø mandag morgen. Man sjekker seg inn på Planetkontoret som er lokalisert i foajéen til Sarons Dal-hallen.

 

Åpningstider for innsjekking:

Søndag kl. 14:00 til 22:00. (Anbefales)

Mandag kl. 08:00 til 09:30.

 

Ta med 


Badetøy og drikkeflaske hver dag! Regntøy er også smart å ta med.

 

Spesielle behov


Meld ifra til Planetleder og gruppeleder den første dagen, dersom ditt barn har spesielle behov eller det må tas spesielle hensyn. Barn som trenger ekstra tilrettelegging i skole vil også trenge ekstra oppfølging av foresatte under leiren.

 

Sykdom


Dersom barnet blir syk en eller flere av dagene er det viktig at foresatte tar kontakt med Planetkontoret.

Ofte stilte spørsmål

Er det rabatt i prisen dersom man melder på flere søsken?
Svar: Det er det dessverre ikke. Prisen er allerede laget så lav som mulig for å få flest mulig med på Planetene.

 

Er det nytt påmeldingssystem?
Svar: Ja, det er det. Nå betaler man leiren ved påmelding. Dette gjør det enklere å få oversikt over hvem som er påmeldt. Følg framgangsmåten nederst på siden når du trykker på «priser og påmelding».

 

Hva hvis barnet vil bytte aktivitet?
Svar: Dette er en jobb å få til, så vi henviser sterkt til at man tenker seg godt om før man velger, så man slipper å bytte. Hvis dette likevel må gjøres, send oss en mail til: [email protected], så skal vi se hva vi kan gjøre. Under selve leiren er det ikke mulig å bytte gruppe.

 

Kan vi være med på kun en eller bare noen av dagene?
Svar: Planetene er en leir, ikke et aktivitetstilbud der man kommer inn av og til. Så i utgangspunktet melder man seg på hele leiren. Hvis noen av forskjellige grunner ikke kan være der hele uken, så melder man seg likevel på og betaler for hele uken. Vi selger ikke dagspass.

 

Hva om man har flere barn som gjerne vil komme på samme gruppe?
Svar: Det er ikke noe problem. Man tar bare og stiller seg ved siden av hverandre ved gruppeinndeling første dagen, så sørger hovedleder for at dere kommer på gruppe. Dette kan IKKE gjøres på forhånd.

 

Hva hvis mitt barn er for ung til den Planeten han/hun ønsker å delta på?
Svar: Vi er veldig strenge på aldersinndelingen, da mange aktiviteter er tilrettelagt for nettopp den valgte alderen, og vi vil ha nok plasser til de som faktisk er gamle nok. Man kan melde seg på en planet man er et år for gammel til, men ikke en planet man er et år for ung til. Eneste unntak er dersom en eller flere av foreldrene går inn som gruppeleder på den gruppen der barnet ønsker å være. Ta kontakt på [email protected] dersom dette er aktuelt.

 

Kan jeg avbestille leiren?
Svar: Leiren har bindende påmelding. Dette for at vi kan få større kontroll med hvor mange som faktisk kommer. Så ikke meld deg på før du er sikker på at du skal være med. Dersom det oppstår sykdom, kontakter du selv ditt forsikringsselskap.

 

Hva hvis mitt barn har matallergier?
Svar: Hvis det er snakk om glutenallergi, så kryss av dette på påmeldingsskjema. Vi har per dags dato ikke kapasitet til å imøtekomme andre allergiformer, men har handlet inn eget sjokoladepålegg for nøtteallergikere, har melkefrie påleggsalternativer, og jobber med melkefrie middagsalternativer. Minner om at denne leiren er et resultat av en utrolig stor dugnadsinnsats, der veldig mange mennesker tar en uke av ferien sin for å jobbe gratis for at dette skal bli et så bra tilbud som mulig for barn og unge. Håper derfor på forståelse for at man ikke klarer å imøtekomme alle varianter av allergier.

 

Må barnet være med på leiren alle dagene?
Svar: Dette er en leir, ikke bare et aktivitetstilbud der man kommer inn når det passer. Barna får sin egen gruppe, og det er ikke bra for gruppedynamikken dersom det stadig er borte barn. I utgangspunktet vil man altså at barna er der alle dagene. Så ser man utover uken at enkelte barn trenger en fridag av og til. Da er det VIKTIG at dette meldes Stevnekontoret i god tid, så man slipper unødig papir og telefonarbeid.

 

Hva hvis man mister båndet under Planetene?
Svar: Dette båndet er det som viser at du er med på leiren, så det skal være på alle dagene. Dersom man av en eller annen grunn mister eller fjerner det, så kan man få nytt på Stevnekontoret for kr. 20,-. Er det mulig, så lever det gamle samtidig.

 

Mitt barn skal på YouthPlanet, men vil gjerne bo sammen med venner på campingen. Kan de dette?
Svar: YouthPlanet er en leir som varer fra mandag morgen til fredag kveld. De driver med aktiviteter sammen, har samlinger sammen, og bor sammen. Erfaring viser at på den måten får tenåringen maksimalt utbytte av leiren. Noen ungdom er litt utrygge i nye settinger, og for disse er det mulig å overnatte sammen med foreldrene, dersom de gir skriftlig beskjed om dette. Det er ikke mulig å bo alene eller med venner på campingen i telt eller campingvogn. Dersom ungdommen er ferdig med 10 klasse, kan han/hun velge å sove i Youthcampen, et eget leirområde.

 

Må man ha forsikring?
Svar: På Juniorplaneten, KidzPlanet og YouthPlanet må man ha egen reiseforsikring.

 

Hva skjer med bilder som blir tatt under leiren?
Svar: Vi bruker bilder og film av Planetene i vårt reklamearbeid. Dersom du IKKE vil at ditt barn skal bli tatt bilde av/filmet, så send en mail til: [email protected]

 

Hva når jeg har et barn med spesielle behov?
Svar: Meld ifra til planetleder den første dagen dersom ditt barn har spesielle behov eller det må tas spesielle hensyn. Barn som går i barnehage eller på skole og trenger spesiell tilrettelegging, må ha med seg en ledsager under leiren.