Endelig startet i Mali

I mange år har Troens Bevis-evangelist Hans Martin Skagestad drømt om å ha kampanje i Mali, nabolandet til Burkina Faso. På grunn av sikkerhetssituasjonen og manglende kontakter har det latt vente på seg, men nå er døra åpnet og første kampanje fullført.

– Flere hundre tok imot Jesus og vi opplevde mange sterke helbredelser, forteller Hans Martin Skagestad.

 Troens Bevis holdt kampanje i Sanankoroba, en liten time sør for hovedstaden Bamako. Før kampanjestart var det ca. 150 kristne i området og fire voksende kirker. Nå starter oppfølgingen og plantingen av nye menigheter. Flere av de nyfrelste går en tøff tid i møte, det går nemlig ikke upåaktet hen å forlate islam.

Gikk for første gang på 10 år
Dersom man aldri har hørt evangeliet om Jesus før, trenger folk å se at Gud ikke bare er en Gud vi forteller om, men en som er levende og mektig. Apostelen Johannes kalte Jesu undere for tegn, og i Sanankoroba lot Jesus tegn og undere bevise sitt ord.

Den siste kvelden kom en far bærende på sønnen sin. Sønnen hadde ikke kunnet gå på 10 år og beina var forkrøplet og misdannede. May Brit Skagestad, mor til Hans Martin, var en av dem som bad for han.

– Jeg pleier ikke å gjøre slikt, men jeg kjente at jeg skulle begynne å gå med han, forteller hun begeistret.

Hun løftet gutten opp på beina, og med støtte fra henne begynte han å gå. Og mens han gikk, forteller May Brit at hun så tærne rette seg ut.
– Gutten gikk med egen kraft opp trappene til scenen, men trengte støtte til balansen. På slutten tok han to trinn av gangen!

May Brit var med Hans Martin til Afrika for første gang, og synes det er stort å se hva Jesus gjør gjennom sønnen.

Som å være i en actionfilm
Det er uten tvil de nyfrelste og pastorene som får kjenne mest på press og forfølgelse, men vertskapet vårt var også redde for vår egen sikkerhet. Derfor ble vi hver kveld fraktet til Sanankoroba med militæreskorte, og Hans Martin Skagestad hadde egen livvakt som fulgte han i landsbyen.

– Det var som å være med i en actionfilm. Jeg har aldri opplevd noe lignende, forteller evangelisten som er vant til mye etter sine reiser i Afrika. – Men vi følte oss trygge hele tiden. Vi ble svært godt tatt vare på av de lokale samarbeidspartnerne våre.

Planlegger ny kampanje
Selv om kampanjen er over, er arbeidet så vidt startet. Oppfølging av de nyfrelste og planting av menigheter er nøkkelen til videre fremgang for evangeliet i det muslimske landet. Troens Bevis har allerede seks innfødte evangelister i landet, men trenger flere. Dessuten planlegger Hans Martin Skagestad en ny kampanje i landet i januar 2018. Da skal de besøke Diola og fulani masiana-folket, med bare 0,01 % kristne.

Mali er endelig åpnet. Vil du være med på et nytt misjonseventyr?



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter