Koranen og korset

«Hei, hva er det du leser for noe?» Da svarer hun at hun leser Koranen.

Jeg hadde en veldig fin opplevelse på flyplassen i Zanzibar. Det tar 20 minutter å fly småfly fra Zanzibar til Dar es Salaam på fastlandet i Tanzania, så det er mye trafikk den veien. Jeg satt på en stol og ventet og ser ei jente som sitter med telefonen sin og leser Koranen. Hun hadde skautet på hodet og var ung, kanskje rundt 18-19 år. Jeg tenker at det er flott at unge mennesker interesserer seg for religion og jeg kunne ikke klare å dy meg, derfor spør jeg: «Hei, hva er det du leser for noe?» Da svarer hun at hun leser Koranen.

 

Det var jo den store muslimske høytiden Eid, så jeg spurte videre: «Finner du Jesus der?» «Det er klart jeg finner Jesus der, det står jo om han alle veier», svarer hun. Jeg begynner å prate med henne og spør: «Hvem er han?» Da svarer hun: «Han er det beste mennesket som har levd på jord som hadde omtanke og kjærlighet til mennesker. Han tilgir synd og han skal komme igjen.» Vi samtaler om dette, jeg blir nesten svar skyldig. Da får hun se at jeg går med oppstandelseskorset på meg og det er ganske tydelig. Da ser hun på meg og sier: «Det burde i hvert fall du vite du som går med korset hans!»

Da hadde jeg ikke så mange flere spørsmål til henne, så jeg spurte om hun leser i Bibelen? Det gjorde hun ikke, men hun visste at det står om Jesus i Bibelen. «Da setter vi oss ned her og laster ned en app», sier jeg. «Du kan jo lese begge deler, så kan du lese om han der også», foreslår jeg. Vi laster ned en bibel app på zwahili og går til hvert vårt fly.

Så vet ikke jeg mer om henne, men jeg syns det er en fin historie i vår tid når vi hører så mye utrolig negativt om Islam og muslimer. Dette er mennesker som Gud og Jesus døde for, og det er jo mye viktigere å nå inn til disse enn å stenge dem av. Det opplever jeg alle plasser i verden som jeg beveger meg. Og noen av de største kampanjene jeg har hatt utendørs og offentlig med de største miraklene og de største resultatene – har jeg sett blant muslimene. Så mye av den virkeligheten som i dag pushes på oss er det veldig store paradokser i. Noe er selvfølgelig meget uheldig, vanskelig og ondt, men det er mye som er bra. Jeg tror det virkelig er en tid for å fortelle og vise Jesu kjærlighet til muslimer i verden.
Hilsen Rune Edvardsen.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter