Bergen – en viktig by for misjon

Med flere partnermenigheter og mange trofaste støttepartnere har Bergen blitt et svært viktig område for Troens Bevis Verdens Evangelisering. I helgen besøkte forkynner Kai Johansen og administrativ leder Glenn Tønnessen den flotte havnebyen.

glenn-kai-web

Sion Blomsterdalen har vært en av Troens Bevis’ mest givende partnermenigheter de siste fire årene, og har gjennom sitt engasjement gitt fast støtte til 16 innfødte evangelister i India.

– Vi måtte tidligere avslutte et større misjonsengasjement i Sør-Amerika og vi er derfor veldig begeistret for at samarbeidet med Troens Bevis fikk overta for dette, forteller pastor Trygve Birkeland og misjonsansvarlige Per Einar Grotvoll og Jens Ottar Theisen.

Sion Øygarden, plassert på toppen av nærbutikken på øya uti havgapet, har mange Sarons Dal-venner. Ved håndsopprekking kunne de godt voksne møtebesøkende avsløre at det var mindre enn en håndfull personer som ikke hadde vært i Sarons Dal.

Tønnessen fortalte om hvordan det verdensomspennende arbeidet til Troens Bevis har nådd hundretusener av mennesker i løpet av fjoråret, og Johansen forkynte Guds ord ut ifra tittelen «Send meg!» fra Jesaja 6.1-8.

– Hva var motivasjonen til Jesaja for å gå? Det var et forvandlende møte med den allmektige Gud! Vi er ikke sentrum av universet (jfr. Jesaja 40.15-17). Vi er skapt for å ære og tjene Gud.

Etter et møte med Gud vil du aldri bli den samme. Når Jesajas jordiske trygghet forsvant møtte han Gud, og han fikk se hvor liten han var. Mange i Sion Øygarden støtter arbeidet til Troens Bevis og en rørt og begeistret pastor Karstein Pahr kunne fortelle om sitt møte med Sarons Dal. Dermed kunne pastoren ta et kjapt «menighetsmøte» over talerstolen og vedta menighetens støtte til en innfødt evangelist i India. Menigheten vurderer nå å bli en partnermenighet.

Troens Bevis-duoen kunne på helgeturen fikk også tid til å møte flere pastorer i området. En av dem kunne fortelle at den forholdsvis store menigheten som han leder nå ønsker å bli partnermenighet, den 17. i rekken. Men den person som kanskje ble mest overrasket var nok Bergens største Troens Bevis-giver. Den 51-årige partneren fikk nemlig uventet besøk av duoen fra Troens Bevis. Han har gitt over 1 million kroner til misjonsarbeidet i Troens Bevis gjennom flere år.

Bergen har forsterket sin posisjon som et av de beste områdene i landet for Troens Bevis sin misjonsvirksomhet som når om lag 100 land.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter