Besøker lidende befolkning i Tsjetsjenia

Nasjonale misjonærer i Sentral-Asia har besøkt Tsjetsjenia, der de ser til krigsofre, samtaler med muslimske ledere og oppmuntrer nye Jesustroende, deriblant tidligere geriljamedlemmer.

 

Siden januar har et team med Troens Bevis sine nasjonale misjonærer i Sentral-Asia besøkt fem byer i krigsherjede Tsjetsjenia, deriblant Grosny og Gudermes. De fem forteller at situasjonen er spent og befolkningen har veldig vage forhåpninger, men håpet er der. De tok med seg bøker og andre gaver for å ønske befolkningen god jul og godt nyttår. (Den ortodokse julen feires senere enn den vestlige).

Trodde bombe var leketøy
Teamet forteller at en familie de besøkte ble rammet av en tragedie for fem år siden. Da sønnen var ute og lekte på gaten fant han en elektrisk fakkel som var fylt med eksplosivt materiale. Sønnen som nå er 18 år, mistet en arm og begge øynene. Disse fem årene har han vært svært deprimert. Teamet forteller videre at ulykken førte til at moren ble en Jesustroende, og det er hennes tro som nå bærer familien videre.

Ba med muslimske ledere
På kveldene under besøket i Tsjetsjenia møtte misjonsteamet, med muslimske ledere som takknemlig tok imot nyttårs gavene . – Og sammen bad vi til den Allmektige om fred for republikken, forteller lederen for misjonsteamet, Pogodin.

Skulle drepe narkoman
Mens de var i Tsjetsjenia overnattet de også hos en mann som hadde vært en håpløs narkoman. Fordi han også solgte stoff og plaget andre, ble folk til slutt så sinte at de lenket han til en vegg og ville drepe han. Da kom noen andre Jesustroende og fortalte han om den ”ene” som kunne sette han fri.
En uke senere var han ok og nå samler han krefter for det nye livet, forteller Pogodin.
– Hans navn, Ayub, er nå som et visittkort for oss alle. Moren hans tilber Han som satte hennes sønn fri fra narkotika. Ayub skal gifte seg i år og han er ivrig etter å lære mer om Herren og leser mange forskjellige bøker.

Traff gerilja soldater
Pogodin skriver at på den første turen fikk de også møte og samtale med tidligere geriljasoldater, som nå er Jesustroende og ivrig studerer evangeliet.

Syke og svake
Etter den første rekognoseringsturen dro misjonsteamet inn til Tsjetsjenia igjen i slutten av februar for å undervise den voksende flokken av Jesus troende. Teamet fikk med seg en doktor som gav dem alle en sårt tiltrengt helsesjekk. Resultatene var urovekkende, samtlige av både barn og voksne trenger legebehandling og burde i det minste være dagpasienter ved et sykehus, ifølge legen. Pogodin forteller at de nå jobber med en plan som i det minste kan gi noen av dem legebehandling og medisiner.

Kom på TV
Under det andre oppholdet fikk teamet også anledning til å arrangere en nyttårskonsert der de delte ut gaver til lokalbefolkningen. Begivenheten ble dekket av den lokale TV-stasjonen, slik at misjonærene nå har fått ennå mer publisitet og inngang blant folket i området.



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter