Godt sagt eller godt gjort

Sten Sørensen ønsker alle en velsignet jul. Her med noen tankevekkende ord.

Vi møter mennesker som er flinke med ord. De kan formulere seg, særlig når inspirasjonen kommer over dem. Det kan være imponerende å høre på slike mennesker. Men blir det bare med flotte velformulerte ord, og ikke fulgt opp med handling, fallerer blomsterspråket fort og det blir tomme og visne ord av det.

Rolf Wesenlund hadde noen fortreffelige TV-episoder på syttitallet om Fleksnes og moderen. Det er en replikk av Fleksnes fra den serien hvor han sier: «Det er lett å si halleluja, det er verre å gjøre det.» Det er nok mange som kan skrive under på den uttalelsen.
Jeg vil gjerne gjøre noe for misjonen og de fattige i 2013! Albert Schweitzer, som vant Nobels fredspris for 50 år siden, sier et sted: «Jeg har alltid holdt fast på den tanken at hver eneste en av oss kan gjøre noe for minst ett annet menneske som er i nød.»
Hva kan vi gi til fattige mennesker? Mange rike har tenkt at de vil gi noe av det de har til overs, men se, det har man jo aldri. Noen av de rikeste er blant dem som gir minst, ganske enkelt fordi de aldri har noe til overs. 

«Godt gjort er bedre enn godt sagt», sa en amerikansk president en gang. I Guds rikes regnskap føres godt sinnelag minus utført handling opp under posten Hykleri.

For en del år siden da det var den store krisen i Polen, da mange sultet og frøs, og juleofringene i de mange norske kirkene skulle hjelpe disse, sa en prest det så treffende:

«Det er et gammelt ord som sier at gavens størrelse spiller ingen rolle, det er sinnelaget bak det kommer an på. Men nå er nøden i Polen så stor, at slik tale er tøv. Så i kveld snur vi ordtaket rundt og sier: Sinnelaget bak spiller ingen rolle, det er kun gavens størrelse det kommer an på.» Den kvelden ble kollekten rekordstor! Vårt ansvar er å hjelpe dem som lider. Og perspektivet er stort, for Jesus har sagt: «Alt det dere gjorde mot en av disse Mine minste, det gjorde dere mot Meg.» Matt 25,40.

Noen er fattige på penger. De lever under sultegrensen. Men fattigdommen har også andre ansikter. Noen er fattige på venner og relasjoner. Det finnes rundt oss mennesker som er sosiale selvskadere. De klarer ikke å ta vare på forholdet til familie, naboer, kolleger. De blir uvenner av bagateller. Ansiktet lukkes, blikket vendes bort, isolasjon og ensomhet blir hverdag og virkelighet. Fattigdommen har flere ansikter. Men vi kan gjøre noe overfor de fattige.
Det nærmer seg julen. Julen er en fantastisk tid. Det er den eneste tiden på året hvor vi er helt normale: Vi er levende opptatt av hva andre ønsker seg, og vi prøver å sette oss inn i deres sted.

I Norge er vi svært heldige. Vi bor i verdens beste land. Dette er et stort takkeemne, men det forplikter også.  
Vi runder snart et nytt år. Vi har store forventninger til det nye året. 2013 skal være et av de beste i Troens Bevis sin historie. Det planlegges storsatsing i Asia og andre steder. Høsten er sannelig stor. Innfor disse utfordringer kan en ikke bare bruke ord, det må handles.

Takk at du er med og omsetter ord til handling! Din støtte og forbønn gjør at vi i fellesskap kan si: Godt gjort er bedre enn godt sagt!

Velsignet jul og et rikt nytt år ønskes deg!Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter