Begivenheter i kø i Sarons Dal

Pressemelding: Sommerstevnet med 40 års markering fortsetter ut denne uka. Det store skandinaviske sommerstevnet i Sarons Dal startet opp lørdag 10. juli med fullsatt stevnehall, og statsminister Kjell Magne Bondevik som representant for den norske regjering.

«Jeg er imponert over hva du og dine medarbeidere har fått til ut fra Sarons Dal», sa Bondevik, som for øvrig roste Edvardsen for hans vilje og evne til å kontakte nasjonale ledere på begge sider i konfliktområder, slik som for eksempel i Midtøsten.

Teologen Bondevik avsluttet sin tale på en svært personlig måte og understreket Bibelens ord om at Jesus er veien, sannheten og livet. ”Jeg har prøvd og funnet at det er sant”, sa Kjell Magne Bondevik.

Ordfører Odd Omland ønsket velkommen til Kvinesdal, før det lokale mannskoret Tjodolf sang Kvinesdalsangen, kåret til Norges vakreste sterkt bygdesang tidligere denne sommeren. Forfatteren Håvard Rem leste utdrag fra boka han skriver om Aril Edvardsens liv og tjeneste, som utkommer til høsten.

På søndagens møter talte to av veteranene i den norske pinsebevegelsen, Morgan Kornmo og Emanuel Minos. Begge ble avbrutt av applaus flere ganger fra en lydhør forsamling, som verdsatte besøket fra to som tidligere stod imot virksomheten i Sarons Dal.

BRYTE ISOLASJONEN

I sin tale understreket evangelist Aril Edvardsen behovet for å bryte den kristne isolasjonen for å nå det brede lag av folket med evangeliet.

”Evangeliet om Jesus om verdens frelser tilhører alt folket. I 45 år har jeg talt i kirker og menigheter. Nå vil jeg ut til folket – til flertallet som sier at de tror på Gud – kanskje 70% av det norske folket ”, sa Edvardsen blant annet, og bebudet en ny type stormøter til neste år spesielt tilrettelagt for folk flest; folk som er åpne for Gud, men som ikke møter opp i kirker og bedehus.

UNGDOMSGENERASJONEN PÅ PLATTFORMEN

Begivenhetene står i kø utover stevneuka. Tre av kveldsmøtene er spesielt tilrettelagt for den unge generasjonen. Mandag talte Anne og Stephan Christiansen fra Jesus Revolution, og senere på kvelden ble det holdt storkonsert med Arvid Pettersen og Rudi Myntevik.

Myntevik sang også på tirsdagens kveldsmøte hvor Sarons Dals egen Helge Flatøy stod i spissen for en rekke entusiastiske ungdommer, som fortalte om misjonsopplevelser og sang. På lørdags kveld er det duket for Bjørnar Heimstad og Sarons Dals Rune Edvardsen.

Heimstad er sannsynligvis den norske evangelist ved siden av Aril Edvardsen som taler til flest mennesker på sine store møtekampanjer ute i verden. Også Rune Edvardsen har holdt store massemøter i den senere tid og sett titusener søke frelse.

ARIL EDVARDSEN OG ÅGE ÅLESKJÆR

Aril Edvardsen taler i tre møter under dette stevnet. Foruten åpningsstevnet, også på onsdag og fredags kveld, som forventes å trekke masse mennesker. Torsdag taler Sarons Dal-veteranen Åge Åleskjær, som alltid bringer forfriskende budskap i Sarons Dal.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter