Uke med glade dugnadsarbeidere

Denne uke har 3 dugnadsarbeidere vasket, ryddet skog, raket, kjørt traktor, luket og malt. Men det er også blitt tid til hygge og felleskap.

– Er det bare for pensjonister, spurte Odd Roar Zeiffer da han ringte etter å ha sett annonsen i Troens Bevis om dugnadsleir for pensjonister.

– Nei for all del, alle er hjertelig velkommen, kom det raskt fra vaktmester Runar Heimvoll. Dette er første året han arrangerer dugnadsleir for å få litt ekstra hjelp, og selv om ikke oppmøtet ble så stort, er det ingen ting å si på innsatsviljen til dem som kom.

Storkoser seg
Odd Roar og sønnen Kim Zeiffer fra  Kristiansand er to av de tre som troppet opp for å hjelpe til. Den tredje er Ellin Larsen (68) fra Porsgrunn. Hun forteller at hun og mannen besøkte stevnene flere ganger, men etter at hun ble enke for 4 år siden bestemte hun seg for å gjøre noe nytt og bli med som medhjelper. Dette er tredje sommeren som hun skal hjelpe til under stevnet, i tillegg til at hun nå også stiller opp under dugnadsuken.

– Jeg deler vaktmesterboligen bak bibelskolen under stevnet med tre damer som nå er blitt mine gode venner, forteller hun. – Vi storkoser oss sammen, jeg gleder meg allerede!

Bruker ferieuke
Kim Zeiffer, som har tatt ut en ukes ferie for å være med på dugnadsuken, sier at om ikke folk akkurat blir frelst av blomster, kan de i hvert fall bli velsignet!

Han og faren har gitt av sin arbeidskraft  4-5 år på rad. En av oppgavene de tok fatt på var å spa opp flere av de store blomsterbedene, for å legge duk under jorden så det skulle bli mindre ugress og lettere vedlikehold i fremtiden. Han får også kjøre traktoren, noe han syntes er gøy.

Familietreff rundt barneplanetene
Faren, Odd Roar, forteller at familien har ganske mye historie i Sarons Dal. Allerede i 1972 begynte moren å ta dem med på stevner.

– Barneplanetene er et kjempeflott tiltak, mener  han.. – Vi er  4 brødre med koner og barn, inkludert min mor, som har familietreff på campingplassen under Sarons Dal-uken, mens barna er med på planetene. Han forteller at de er nå 16 personer, men flokken vokser stadig!

– Vi camper sammen og storkoser oss. De av oss som vil, går på møter, og på ettermiddagen har vi til og med vært oppe på golfbanen og golfet. Helt topp, sier han og forklarer at uten planettilbudet for barna ville nok ikke hele familien ha samlet seg i Sarons Dal.

Setter pris på felleskapet
Ellin Larsen, som allerede har rukket å vaske klasserommene, dagligstua, toaletter og mange av vinduene på bibelskolen, forteller at hun er litt overrasket over at det ikke var flere som kom til pensjonistdugnaden.

– Selv om jeg kom alene har jeg allerede fått nye venner og er blitt veldig godt mottatt. Jeg vet at det er mange som meg, som har både tid og krefter, selv om jeg nå er 68 år. Så jeg håper andre også vil bli inspirert til å komme og hjelpe, jeg har det virkelig fint her, forsikrer  hun.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter