fbpx

Kraftig økning av arabere på nettet

I januar, februar og mars var det nesten 50 000 arabere som var på nettbesøk på Troens Bevis sin arabiske nettside.

 

Besøkende på Troens Bevis sin arabiske webside har økt kraftig siden 2006. Fra januar til mars i fjor var det 5 886 personer som logget seg på for å se live streaming av ”Miracle”-kanalen. Fra januar til mars i år var det 48 630 personer som logget seg på for å se på TV-kanalen. Av disse var 17 294 nye besøkende som logget seg på for første gang.

– Det har økt veldig på ett år, og den store pågangen gjør at vi nå må bestille mer båndbredde for å øke kapasiteten, sier IT-sjef i Sarons Dal, Runar Haugen.

Gjennom den arabiske websiden når Troens Bevis ut til områder som fotavtrykket til satellittkanalen ”Miracle” ikke dekker. Over 300 millioner arabere i Nord-Afrika, Midtøsten og Europa kan i dag se den 24-timers satellittkanalen fra Sarons Dal. Men Internett har ingen geografiske begrensinger, og nye seere er kommet til fra USA, Canada, Australia, Brasil, Russland, Japan, Korea, Filippinene, kan daglig leder for kanalen, Barty Shokralla, fortelle.

I skrivende øyeblikk kom denne e-posten fra New York;
”Hei, jeg bor i New York. Jeg har sett på kanalen over Internett. Jeg liker programmene, de er virkelig bra. Jeg har noen spørsmål angående personlige relasjoner. Jeg trenger virkelig hjelp! Tusen takk.”

Mangedoblet økning
Ifølge tall fra 2006 brukte 20 millioner arabere Internett til å innhente informasjon. Men mens bruken av Internett over hele kloden vokste med 189 % mellom januar i 2000 og juni i 2006, var veksten i den arabiske verden flerdoblet med hele 584 %.

Over hele den arabiske verden er det i dag en stor hunger etter nyheter, informasjon og underholdning utenfor de statskontrollerte kanalene. Det er også en stor søken etter å lære mer om Jesus og Bibelen. Mange muslimer er positive til det de hører, men de trenger mer informasjon for å fullt ut forstå evangeliet. Denne informasjonen kan de nå hente ut på Internett bl.a. gjennom brevkurs, TV-program og personlig veiledning som ”Miracle”-kanalens oppfølgingssenter tilbyr.

Ønsker du å gi en gave til evangelisering via Internett kan du klikke her.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter