fbpx

Bibelskoleelever feiret 20 års-jubileum under stevnet

20-års jubilantene som gikk på bibelskolen i 1987 brukte den første helgen under sommerstevnet til å feire. Nå kommer flere av dem fast på sommerstevnet med barna sine som storkoser seg på planetene.

– En sommer uten Sarons Dal er som egg uten salt, påstår datteren til Janne Tveit Aleksandersen. Mamma Janne kom først til Sarons Dal i 1987 som bibelskoleelev etter å ha vært frelst i 3 år.

– Her fikk jeg all min grunnleggende undervisning, sier hun.

– Jeg var veldig sjenert og fikk øvd opp frimodigheten min. Janne forteller at etter 2 år på bibelskolen, inkludert 1 år på båten Elida, var hun ofte med på gateevangelisering i Arendal. Og etter at hun fikk barn har familien vært faste gjester i Sarons Dal hver sommer.

Ble et veiskille
Morten Mørk er helt klar på at året på bibelskolen ble et veiskille.

– Livet mitt ville vært helt annerledes i dag om jeg ikke hadde tatt året i Sarons Dal. Ikke minst fordi jeg møtte Monika på skolen og så giftet vi oss like etterpå, forteller han.

Monika Mørk nikker bekreftende og sier at livet falt inn i faste rammer etter skolen. De fikk seg jobb, hus og barn og var også med i oppstarten av Troens Liv Bibelsenter i Skien der de har ledet lovsangen i perioder. – Vi trives med livet vårt og har det veldig bra, sier hun.

Tror mest på vennskapsevangelisering
– Noe skolen viste oss var alle tjenestene det finnes i en menighet, supplerer Elna Wisnæs. Hun reiste til Oppdal første året etter bibelskolen der hun livnærte seg på to jobber mens hun tjente fulltid i en menighet. – Det var fryktelig travelt, men også fryktelig gøy, forteller hun. I dag er hun en travel tobarnsmamma og sykepleier. Til høsten skal hun studere pedagogikk på universitetet.

– Men det jeg har oppdaget er at hver fase er rik på sin måte. Jeg kan ikke si at jeg har en fulltidstjeneste med en tittel, og det å stå å evangelisere på gaten er ikke noe for meg. Men som mamma har jeg et utrolig kontaktnett gjennom barna mine og jeg føler at jeg lever troen min fullt ut i hverdagen. Det kommer folk til meg og spør hva som er annerledes med meg, og da forteller jeg dem det. Det er også barn som kommer inn i hjemmet vårt som jeg vet går hjem igjen og forteller foreldrene sine at de tror på Jesus. Det synes jeg er stort, sier hun.

Kall til vietnamesere
Men en av dem som ble bevisst et fulltidskall var Gry (Bjørnstad) Van.

– Jeg hadde så skrekkelig lyst til å jobbe blant vietnamesere, men tenkte at det kunne umulig være kallet mitt siden det var det jeg hadde så lyst til, ler hun.

Men på skolen opplevde hun at de andre elevene ga henne støtte og syntes det var helt naturlig at hun skulle ha et slikt kall.

– Jeg søkte faktisk på to skoler, men i søknaden spurte jeg om jeg kunne få lov til å bytte ut engelskundervisningen min med selvstudium i vietnamesisk. Det fikk jeg lov til i Sarons Dal, så derfor kom jeg hit, forklarer hun.

– Jeg vet ikke hvor mye vietnamesisk jeg klarte å lære meg selv det året, men nå snakker jeg det flytende!

Hun reiste også til Vietnam for ett år sammen med Asian Outreach der hun møtte sin mann. De giftet seg, har fått 4 barn og bor i Norge.

– Mannen min er gullsmed og har startet Gull og Kremmer verkstedet. Han drømmer om å skape arbeidsplasser blant kristne i Vietnam, sier Gry.

Satte pris på gjestelærerne
Troens Bevis Bibel og Misjons Institutt har i alle år benyttet gjestelærere som har en ukes undervisning hver. Dette er noe jubilantene spesielt satte pris på og husker godt.

– Vi ble faktisk godt kjent med de forskjellige forkynnerne, og selv den dag i dag når jeg treffer dem husker de navnet mitt og spør hvordan det går, det er veldig hyggelig, sier Elna.

Rettferdigjørelsen sitter spikret
Det som de husker alle best var Terje Ryghs undervisning om rettferdiggjørelsen. Den sitter spikret.

– Fra min kirkebakgrunn hadde jeg aldri forstått dette budskapet, så det var helt revolusjonerende for meg, forteller Morten. Samtlige jubilanter nikker bekreftende på hodet.

– Men møte med Aril Edvardsen var også veldig fint. Han var så avslappet og uhøytidelig. Jeg husker han sa at han hadde bedt for mange som ikke var blitt helbredet. Han unnskyldte det ikke, det var bare et faktum. Og det var befriende for oss å høre som elever, husker Morten.

Nå tar de tidligere elevene med seg sine egne barn til sommerstevnet i Sarons Dal der de også nyter campinglivets gleder mens barna er på barne-og ungdomsplanetene.

– Da dere begynte med barneplanetene så dere virkelig et behov og gjorde noe stort. Forsetter dere med dette får dere den nye generasjonen med dere, sier Monika idet alle gjør seg klar for å gå på ettermiddagens konsert og høre Aril Edvardsen synge countrysanger.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter