Troens Bevis

Gråt av gledelig overraskelse

Under Rune Edvardsens musikkfestival i India i oktober fikk indiske Vashni sitt livs overraskelse takket være John Kåre Gullestad (Cutta) fra Kvinesdal.

Av

Historien begynte i 2002. Vashni levde i en liten landsby. Det ble arrangert en busstur til en større musikkonferanse. Den gang var han 17 år og ganske rebelsk, og det var mye fyll og festing. Han beskriver seg selv som en frekk ungdom som gjorde mye galt. Slik var han, selv om han var vokst opp i en kristen kultur. Men da hadde han ingen personlig erfaring med Jesus. Musikkfestival hørtes jo gøy ut, så han ble med de 100 ungdommene som reiste 16 mil for å komme på den. Da så han Cutta stå på plattformen og spille gitar med bandet til Rune. Vashni ble så fascinert over spillingen hans at han der og da fikk et nytt mål for livet sitt. Han skulle jammen lære seg å spille gitar. Han skaffet seg en gitar og spilte hver dag i timevis. Ja, opptil 14 timer kunne han øve. Slik holdt han på i ett og et halvt år.

Siden 2002 har Cutta vært i India hele 19 ganger. Sannelig har Vashni dukket opp for å se han spille. Vashni hadde jo aldri trodd at han noen gang skulle stå på samme scene som Cutta. I 2009 fikk han spille med bandet til Manna Ministry som er samarbeidspartner til Troens Bevis i India. Da traff han Cutta personlig. Det var til stor inspirasjon for ham. Ikke så lenge etterpå gav han livet sitt til Jesus.
- Jeg tør ikke tenke på hvor jeg hadde vært i dag om jeg ikke hadde reist på den musikkonferansen i 2002, forteller Vashni. Da bestemte jeg meg for å legge om livet mitt. Det er to grunner til at jeg i dag har det godt. Det er for det første Guds nåde og for det andre Cuttas støtte og kjærlighet til meg. Han bryr seg virkelig om meg!

Det skulle han få kjenne enda tydeligere denne oktoberkvelden på hotellet i Hubli rett før kampanjen til Rune skulle gå av stabelen. Cutta hadde nemlig fått tak i en Gibson Les Paul-gitar. Den kan få en hvilken som helst gitarspiller til å gape. Det er «Mercedesen» blant gitarene. I tillegg hadde han fått en iPad til å styre et affektbrett. Alt dette utstyret skulle Vashni få.

Cutta var selv glad over å ha fått tak i en slik fantastisk gitar. Det gledet han veldig å kunne være en kanal til velsignelse. Vashni kom inn på hotellrommet og fikk overlevert gitaren. Han trodde nærmest ikke sine egne øyne. Det var ikke mulig å holde tårene tilbake.
- Aldri har noen i hele verden gitt meg en slik gave.

Vashni er gift og har en datter på 2 år. Han er i dag heltidsmusiker og spiller på de mange arrangementene som Manna Ministry setter opp i løpet av året, i tillegg til diverse plateinnspillinger. Han er en meget dyktig gitarist. Nå skulle det virkelig spilles og det gleder han seg til. Men ingenting kan overdøve den gleden han kjenner på denne kvelden. Han kjenner seg elsket av Gud. Han er så takknemlig både til Gud, men også til Cutta. Hvilken fantastisk kveld dette skulle bli.

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2017.

Støtt Rune Edvardsens misjonskampanjer med en gave ved å klikke her.

Troens Bevis er et månedlig misjonsblad med siste nytt fra misjonsfronten, oppmuntrende vitnesbyrd og trosinspirerende artikler. Klikk her for å motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Troens Bevis

 

 

Gjennom vårt misjonsarbeid får millioner av mennesker over hele verden høre evangeliet hver eneste dag.

Støttekonto: 3000 37 32769

Misjonsnytt på e-post

Nå kan du få enkle nyheter fra oss på e-post. Legg igjen din e-post adresse!

 

Bli en menighetsplanter

medarb
Ved å sende ut en innfødt evangelist  tar du evangeliet til nye folkegrupper på en måte vi aldri kunne klart som nordmenn.