Troens Bevis

Koranen og Korset

Les om Runes møte med en koranlesende jente på flyplassen i Zanzibar.

Av

Jeg hadde en veldig fin opplevelse på flyplassen i Zanzibar. Det tar 20 minutter med småfly fra Zanzibar til Dar es Salaam på fastlandet i Tanzania, så det er mye trafikk den veien. Jeg satt på en stol og ventet og ser ei jente som sitter med telefonen sin og leser Koranen. Hun hadde skautet på hodet og var ung, kanskje rundt 18-19 år. Jeg tenkte at det er flott at unge mennesker interesserer seg for religion og jeg kunne ikke klare å dy meg, derfor spurte jeg «Hei, hva er det du leser for noe?». Da svarte hun at hun leser Koranen.

 Det var jo den store muslimske høytiden Eid, så jeg spurte videre «Finner du Jesus der?». «Det er klart jeg finner Jesus der, det står jo om han alle veier» svarer hun. Jeg begynte å prate med henne og spurte «Hvem er han?». Da svarte hun «Han er det beste mennesket som har levd på jord. Han hadde omtanke og kjærlighet til mennesker. Han tilgir synd og han skal komme igjen.» Vi snakket om dette, og jeg blie nesten svar skyldig. Da fikk hun se at jeg går med oppstandelseskorset på meg og det er ganske tydelig. Da så hun på meg og sa «Det burde i hvert fall du vite du som går med korset hans!».

Da hadde jeg ikke så mange flere spørsmål til henne, så jeg spurte om hun leser i Bibelen. Det gjorde hun ikke, men hun visste at det står om Jesus i Bibelen. «Da setter vi oss ned her og laster ned en app», sa jeg. «Du kan jo lese begge deler, så kan du lese om han der også», foreslo jeg. Vi lastet ned en bibel-app på zwahili og gikk til hvert vårt fly.

Jeg vet ikke mer om henne, men jeg syns det er en fin historie i vår tid når vi hører så mye utrolig negativt om Islam og muslimer. Dette er mennesker som Gud og Jesus døde for, og det er jo mye viktigere å nå inn til disse enn å stenge dem ute. Dette opplever jeg alle de stedene jeg beveger meg i verden. Noen av de største kampanjene jeg har hatt utendørs med de største miraklene og de største resultatene, har jeg sett blant muslimene. Mye av den virkeligheten som pushes på oss i dag, er det veldig store paradokser i. Noe er selvfølgelig meget uheldig, vanskelig og ondt, men det er mye som er bra. Jeg tror det virkelig er en tid for å fortelle og vise Jesu kjærlighet til muslimer i verden.

Hilsen Rune Edvardsen

Rune Edvardsen har en månedlig spalte i Troens Bevis-bladet der han plasserer dagsaktuelle tema sammen med observasjoner fra sin tjeneste og mange internasjonale reiser.

Motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet ved å klikke her.

Troens Bevis

 

 

Gjennom vårt misjonsarbeid får millioner av mennesker over hele verden høre evangeliet hver eneste dag.

Støttekonto: 3000 37 32769

Misjonsnytt på e-post

Nå kan du få enkle nyheter fra oss på e-post. Legg igjen din e-post adresse!

 

Bli en menighetsplanter

medarb
Ved å sende ut en innfødt evangelist  tar du evangeliet til nye folkegrupper på en måte vi aldri kunne klart som nordmenn.