Troens Bevis

YouthPlanet

 YouthPlanet er for ungdom mellom 14 og 18 år og som vil bruke sommerferien til å sette Jesus i fokus.

Informasjonen under er for 2018. Oppdatert informasjon kommer fortløpende.

Vi inviterer til fem fantastiske dager med aktiviteter, lovsang, bra og relevant forkynnelse, teambuilding og masse gøye folk!  For de som liker at det skjer noe hele tiden, er YouthPlanet den perfekte sommerferieuka. Dette er også stedet for deg som vil utvikle et dypere forhold til Jesus, og utforske din egen tro.

I år er aldersgrensen økt til det året du fyller 14 år. Vi har også flyttet tilbake til Sarons Dal-området og tar hovedhallen i bruk på kveldene. Derfor vil dagsprogrammet se litt annerledes ut enn tidligere år (her kan det enda komme forandringer)

Dersom du begynner på videregående til høsten, kan du velge å sove i Youthcampen rett ved badeanlegget. Her vil også «hengeområdet» til Youth være, med aktiviteter, konkurranser og moro

Gå til påmelding →


Program

Kl. 10:00 Frokost.

Kl. 11:30 Ungdomsmøte

Kl. 13:30 Aktiviteter (ut fra hvilken gruppe du har meldt deg på).

Kl. 18:00 Tilbake fra aktivitet og middag i Sarons Dal

Kl. 19:00-21:30 Fritid, konkurranser og kos. Noen kvelder har eget opplegg.

Kl. 21:30 Ungdomsmøte i Sarons Dal hallen

Ca. Kl. 23:15 Busser til sovesal


Aktivitetene

Noen av dagene kan du velge mellom forskjellige kurs. Du kan også melde deg på vanlig leir med pakkeløsninger, der du velger hvilke aktiviteter du har lyst til å være med på.  De to andre dagene brukes til teambuilding, felles aktiviteter, forberedelser av konseptkveld og lignende.

Ballsport
En linje for deg som liker å være i aktivitet. Det trengs ikke noen forkunnskaper, her er det lek og moro som gjelder! Linja skal være i Alcoa Parken i Farsund, også kjent som ”Rekordparken”. (Magnus Devold og Ylvis brødrene satte her opp verdens største spark.)

Klatring
Er en linje for deg som trives i høyden. Vi kommer til å klatre for det meste ute, men blir det mye regn og glatt så vil det bli en dag innendørs.

Paintball
To intensive dager med paintball på Lista Flyplass/Flipside.

Media

Her vil du lære grunnleggende ting om film og foto. Her skal det lages småfilmer og ta bilder fra alt som skjer på Youthplanet. Denne gruppa kommer til å farte rundt på de ulike aktivitetene og man får sett og opplevd mye gøy.

Skating
På Lista Flyplass ligger Nordens største innedørs skatepark. Ramper, foampit, bowl og slides. Her kan du kjøre BMX, sparkesykkel, rollerblades eller skateboard. Det vil være mulig å låne utstyr her. Har du eget utstyr så ta gjerne med. Til dere som har hjelm, ta med da det er påbudt med hjelm (hjelm kan også lånes på flipside).

Diverse
Dette er linja for deg som vil oppleve litt forskjellige aktiviteter, og som også trives med å være sosial og kose deg.

Aktivitetene her er under planlegging, men du vil bli fortløpende informert på våre nettsider.


Praktisk informasjon

Aldersgruppe
Fra 14 til 18 år.

Dato
Leiren starter mandag 16. juli kl. 09:30 og avsluttes fredag 20. juli etter kveldsmøtet, cirka kl. 21:00.

Pris
Pris er mellom 1750 kr,- og 1950 kr,- avhengig av hvilken aktivitet man skal på.

Diverse: 1950 kr,-
Media: 1750 kr,-
Paintball: 1950 kr,-
Ballsport: 1750 kr,-
Vannsport: 1950 kr,-
Skating: 1750 kr,-
Klatring: 1950 kr,-

Prisen stiger med 100,- etter 1. juli
Innsjekking
Foregår for YouthPlanet ved teltet der de har ungdomsmøtene. Ved innsjekking får deltaker utlevert deltagerbånd.
 Vi anbefaler alle deltakere å sjekke seg inn på Planetene søndag ettermiddag/kveld for å unngå kø mandag morgen.

Lørdag kl. 11:00 til 17:00. (Anbefales)
Søndag kl. 11:00 til 17:00. (Anbefales)
Mandag kl. 08:00 til 09:30.

Overnatting
YouthPlanet-deltagerne overnatter i gymsaler. Det er lagt opp til at alle deltagerne overnatter her. Om det skulle være umulig for ungdommen (av diverse grunner), er det mulig å overnatte sammen med foreldrene, dersom man gir skriftlig informasjon om dette. Overnatting på campingen i eget telt eller campingvogn er ikke mulig, om man da ikke sover i Youth Campus (for vgs)

Bånd
Deltager får utlevert et bånd ved innsjekking. Dette viser at du har betalt og at man skal være på hele leiren. Båndet gir også adgang til matsal og sovesal.

Pakkeliste (listen er veiledende. Pakk mer dersom det er behov)

  • Tøy: T-skjorter, 6 skift vanlig undertøy, 6 par vanlige sokker, 1 par tykke og varme sokker, 1 bukse til vanlig bruk, 1 bukse til uteaktivitet, 1 shorts, 1 genser, pentøy til konseptkvelden, 1 jakke med hette til uteaktivitet, 1 par joggesko, 1 par støvler/utesko, badetøy, og sekk med plass til badetøy og vannflaske.
  • Hygiene: Tannbørste, tannkrem, såpe (hvis flytende, pakk såpen i plastpose), 2 stk håndkle og myggspray.
  • Bo og trivsel: Sengetøy eller sovepose (de som skal sove på YouthCamp må ta med sovepose), luftmadrass/liggeunderlag, laken, pose til skittentøy, tekefonlader, bibel, skrivesaker, solbriller, lommebok med penger til kollekt og kiosk, og skrivesaker.
  • De som skal bo på YouthCamp må i tillegg ha med seg telt og lommelykt.

 

Spesielle behov

Meld ifra til planetleder og gruppeleder den første dagen, dersom du har spesielle behov eller det må tas spesielle hensyn. Ungdom som trenger ekstra tilrettelegging i skole vil også trenger ekstra oppfølging av foresatte under leiren.


Ofte stilte spørsmål for Planetene i Sarons Dal

Er det rabatt i prisen dersom man melder på flere søsken?
Svar: Det er det dessverre ikke. Prisen er allerede laget så lav som mulig for å få flest mulig med på Planetene.

Er det nytt påmeldingssystem?
Svar: Ja, det er det. Nå betaler man leiren ved påmelding. Dette gjør det enklere å få oversikt over hvem som er påmeldt. Følg framgangsmåten nederst på siden når du trykker på «priser og påmelding».

Hva hvis barnet vil bytte aktivitet?
Svar: Dette er en jobb å få til, så vi henviser sterkt til at man tenker seg godt om før man velger, så man slipper å bytte. Hvis dette likevel må gjøres, send oss en mail til: [email protected], så skal vi se hva vi kan gjøre. Under selve leiren er det ikke mulig å bytte gruppe.

Kan vi være med på kun en eller bare noen av dagene?
Svar: Planetene er en leir, ikke et aktivitetstilbud der man kommer inn av og til. Så i utgangspunktet melder man seg på hele leiren. Hvis noen av forskjellige grunner ikke kan være der hele uken, så melder man seg likevel på og betaler for hele uken. Vi selger ikke dagspass.

Hva om man har flere barn som gjerne vil komme på samme gruppe?
Svar: Det er ikke noe problem. Man tar bare og stiller seg ved siden av hverandre ved gruppeinndeling første dagen, så sørger hovedleder for at dere kommer på gruppe. Dette kan IKKE gjøres på forhånd.

Hva hvis mitt barn er for ung til den Planeten han/hun ønsker å delta på?
Svar: Vi er veldig strenge på aldersinndelingen, da mange aktiviteter er tilrettelagt for nettopp den valgte alderen, og vi vil ha nok plasser til de som faktisk er gamle nok. Man kan melde seg på en planet man er et år for gammel til, men ikke en planet man er et år for ung til. Eneste unntak er dersom en eller flere av foreldrene går inn som gruppeleder på den gruppen der barnet ønsker å være. Ta kontakt på [email protected] dersom dette er aktuelt.

Kan jeg avbestille leiren?
Svar: Leiren har bindende påmelding. Dette for at vi kan få større kontroll med hvor mange som faktisk kommer. Så IKKE meld deg på før du er sikker på at du skal være med. Dersom det oppstår sykdom, får du så klart pengene tilbake ved framvisning av legeattest.

Hva hvis mitt barn har matallergier?
Svar: Hvis det er snakk om glutenallergi, så kryss av dette på påmeldingsskjema. Vi har per dags dato ikke kapasitet til å imøtekomme andre allergiformer, men har handlet inn eget sjokoladepålegg for nøtteallergikere, har melkefrie påleggsalternativer, og jobber med melkefrie middagsalternativer. Minner om at denne leiren er et resultat av en utrolig stor dugnadsinnsats, der veldig mange mennesker tar en uke av ferien sin for å jobbe gratis for at dette skal bli et så bra tilbud som mulig for barn og unge. Håper derfor på forståelse for at man ikke klarer å imøtekomme alle varianter av allergier.

Må barnet være med på leiren alle dagene?
Svar: Dette er en leir, ikke bare et aktivitetstilbud der man kommer inn når det passer. Barna får sin egen gruppe, og det er ikke bra for gruppedynamikken dersom det stadig er borte barn. I utgangspunktet vil man altså at barna er der alle dagene. Så ser man utover uken at enkelte barn trenger en fridag av og til. Da er det VIKTIG at dette meldes Stevnekontoret i god tid, så man slipper unødig papir og telefonarbeid.

Hva hvis man mister båndet under Planetene?
Svar: Dette båndet er det som viser at du er med på leiren, så det skal være på alle dagene. Dersom man av en eller annen grunn mister eller fjerner det, så kan man få nytt på Stevnekontoret for kr. 20,-. Er det mulig, så lever det gamle samtidig.

Mitt barn skal på YouthPlanet, men vil gjerne bo sammen med venner på campingen. Kan de dette?
Svar: YouthPlanet er en leir som varer fra mandag morgen til fredag kveld. De driver med aktiviteter sammen, har samlinger sammen, og bor sammen. Erfaring viser at på den måten får tenåringen maksimalt utbytte av leiren. Noen ungdom er litt utrygge i nye settinger, og for disse er det mulig å overnatte sammen med foreldrene, dersom de gir skriftlig beskjed om dette. Det er ikke mulig å bo alene eller med venner på campingen i telt eller campingvogn.

Må man ha forsikring?
Svar: På Juniorplaneten, KidzPlanet og YouthPlanet må man ha egen reiseforsikring.

Hva skjer med bilder som blir tatt under leiren?
Svar: Vi kommer til å ta en del bilder underveis i aktivitetene som foregår. Vi ønsker å ha mulighet til å bruke bildene på vår nettside og i profilering av våre aktiviteter senere. Gi beskjed dersom dere ønsker å reservere enkelte barn mot å være med på bilder som brukes i denne forbindelse.

Hva når jeg har et barn med spesielle behov?
Svar: Meld ifra til planetleder den første dagen dersom ditt barn har spesielle behov eller det må tas spesielle hensyn. Barn som går i barnehage eller på skole og trenger spesiell tilrettelegging, må ha med seg en ledsager under leiren.


Troens Bevis

 

 

Gjennom vårt misjonsarbeid får millioner av mennesker over hele verden høre evangeliet hver eneste dag.

Støttekonto: 3000 37 32769

Misjonsnytt på e-post

Nå kan du få enkle nyheter fra oss på e-post. Legg igjen din e-post adresse!

 

Bli en menighetsplanter

medarb
Ved å sende ut en innfødt evangelist  tar du evangeliet til nye folkegrupper på en måte vi aldri kunne klart som nordmenn.