Troens Bevis

Nyheter

I Nepal nå: Ute i oppdrag med innfødte evangelister

- Både sovepose som tåler minusgrader, ryggsekk og gåstaver er kjøpt inn. Vi er klare, sier Glenn Tønnessen fra Troens Bevis og Jan Nestvold fra IBRA som er midt i et uvanlig misjonsoppdrag i Mount Everest området.

Av

- Vi har nå vært ute og sett den første prosjektorpakka i aksjon, sier Glenn Tønnessen fra Nepal. Tønnessen, administrativ leder i Troens Bevis, og Jan Nestvold, daglig leder i IBRA, er i disse dager ute på et uvanlig oppdrag i Nepal. I samarbeid med IBRA har de med seg prosjektorpakker til flere menigheter som blir drevet av Troens Bevis sine støttede innfødte evangelister. Glenn og Jan gir også evangelistene praktisk opplæring i hvordan de kan bruke utstyret til å nå unådde landsbyer i Himalaya, blant annet ved å vise film.

- Dette er et prosjekt vi gjør sammen med IBRA der daglig leder Jan Nestvold reiser sammen med meg. Det blir et effektivt verktøy i flere land, og de første fire pakkene er nå på plass i Nepal og i Vest Afrika, sier Glenn.

Troens Bevis støtter i dag nærmere 100 innfødte evangelister i Nepal og Himalaya området.
- Akkurat nå er jeg sammen med en av våre innfødte evangelister her ved kanten av jungelen helt sør i Nepal. Han heter Ruben, fra Chepang stammen. Chepang er lavklassegruppe i Nepal, men mange har blitt frelst de siste årene. Noen av våre evangelister har bidratt til denne veksten og har jobbet blant dem i flere år, forteller han.

- Kirken til Ruben hadde 20 medlemmer for et år siden. Da begynte han som evangelist for Troens Bevis. Samtidig begynte de å bruke NLS-skolen (Troens Bevis sitt introkurs til Bibelen) som sitt oppfølgings- og undervisningsopplegg for søkende og nyfrelste. I dag har kirken 70-80 medlemmer, opplyser Glenn.

Det viser hvor stor forskjell det kan gjøre i misjonsfeltet når de innfødte evangelistene får økonomisk støtte til å virke på fulltid samt litt hjelpemidler til tjenesten sin.
- NLS er så integrert her i disse områdene. De aller fleste av Troens Bevis sine evangelister både i Nord-India, Bhutan og Nepal bruker NLS aktivt nå, tilføyer Glenn.

Kirken i Nepal har vokst kraftig de siste årene ifølge en pastor som Glenn nå er sammen med i sør-Nepal. Pastoren forteller at da han ble pastor for 18 år siden i dette området, var det så vidt noen få kristne rundt ham. Nå er 10 prosent av landsbyen hans blitt kristne.

- I morgen starter en seks dagers tur til Everestområdet. Vi kommer til å treffe flere innfødte evangelister der som jobber i de største høyder i verden, legger Glenn til. 

- Både sovepose som tåler minusgrader, ryggsekk og gåstaver er kjøpt inn. Vi er klare!

Troens Bevis

 

 

Gjennom vårt misjonsarbeid får millioner av mennesker over hele verden høre evangeliet hver eneste dag.

Støttekonto: 3000 37 32769

Misjonsnytt på e-post

Nå kan du få enkle nyheter fra oss på e-post. Legg igjen din e-post adresse!

 

Bli en menighetsplanter

medarb
Ved å sende ut en innfødt evangelist  tar du evangeliet til nye folkegrupper på en måte vi aldri kunne klart som nordmenn.